Rescat en marxa d'un nen de 2 anys que ha caigut en un pou de 110 metres a Màlaga
L'operatiu de rescat està format per diferents cossos, com els Bombers de Màlaga i la Guàrdia Civil (EFE)
Totalán, Málaga

Busquen un nen de dos anys al fons d'un pou de 110 metres a Màlaga

No se sap com hi ha caigut i quin és l'estat del nen, que hauria caigut per un pou de 25 centímetres d'amplada

RedaccióActualitzat

Un operatiu format per un centenar d'efectius de diferents cossos continua treballant per rescatar un nen de dos anys que ha caigut en un pou d'uns 110 metres de profunditat al municipi malagueny de Totalán, segons ha informat el servei d'emergències 112 Andalusia.

Continuen les tasques de localització i rescat del nen que no s'han aturat durant tota la nit. De moment encara no s'ha pogut establir contacte amb la criatura i no se sap en quin estat es troba. 

Els equips de rescat han decidir entubar el pou per evitar que hi hagi despreniments de terra que tapin el fons del pou on se suposa que hi ha en nen. També es farà una propspecció paralel·la del pou. 

Encara no se sap del cert la profunditat en la que es pot trobar el nen. S'ha aconseguit arribar als 73 metres de profunditat on s'ha trobat un "tap de terra", "una zona dura" que s'ha pogut perforar en 30 centímetres.

Aquest dilluns al matí ,també han trobat en el forat, la bossa de llaminadures que portava el nen quan va desparèixer i un got.

Segons la subdelegada del govern de Màlaga, María Gámez, les feines són "extremadament complicades" i s'analitzen " totes les alternatives posibles per accdeir, localitzar i rescatar " el nen. Es treballa per arribar al fons del pou i per conservar "un forat per poder-lo treure". Se sap que el pou fa 107 metres de profuinditat.

Es tracta d'un pou de 25 centímetres d'ample, tal com es pot veure en aquesta imatge dels Bombers d'Andalusia:

 

 

Els fets han passat sobre les dues de la tarda d'aquest diumenge, quan el pare del nen i el 112 han avisat, simultàniament, la Guàrdia Civil.


En un primer moment es va introduïr una càmera pel pou per veure l'estat del menor. No se sap si aquest n'és el fons o si hi ha hagut alguna esllavissada de terra. També es desconeix si hi ha aigua al fons del forat. La recerca encara continua.


Segons ha explicat Bernardo Moltó, portaveu de la Guàrdia Civil, s'està treballant amb la informació que ha proporcionat la família, que "comenta que ha caigut". No s'ha volgut pronunciar sobre les circumstàncies en les quals hi ha hagut la caiguda:

"Ara mateix el més important és el rescat del nen i la seva localització."

El perquè de la caiguda del menor, segons Moltó, s'investigarà més endavant i durant "tot el temps que sigui necessari".

 

 


Un rescat amb "complexitat tècnica"

El diputat provincial responsable del Consorci de Bombers de Màlaga, Francisco Delgado Bonilla, ha assenyalat la "complexitat tècnica" que comporten les feines de rescat, ja que es tracta d'un forat de 25 centímetres de diàmetre i "no està entubat".

Segons la subdelegació, es tracta d'un forat de prospecció de petit diàmetre per buscar aigua, a la zona del dolmen del Cerro de la Corona.

Algunes empreses privades de la zona han anat fins al lloc dels fets per intentar donar ajuda "tant amb idees com amb maquinària", per tal de localitzar el nen i rescatar-lo. També hi treballen els equips de submarinisme i muntanya de la Guàrdia Civil.

ARXIVAT A:
AndalusiaMenorsJulen
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut