Bangla Desh

Busquen un empresari de Reus, copropietari d'un dels tallers ensorrats a Bangla Desh

La policia busca David Mayor perquè el considera un dels principals sospitosos a la investigació de l'accident a Dacca, la capital de Bangla Desh. Ja han detingut el propietari de la fàbrica per la catàstrofe que, de moment, ha provocat 380 morts.

RedaccióActualitzat
Un industrial espanyol, coproprietari d'un dels taller de confecció que hi havia a l'edifici que es va ensorrar al barri de Dacca, a la capital de Bangla Desh, està considerat un dels principals sospitosos en la investigació de l'accident, segons ha anunciat la policia, que el busca. Segons algunes informacions, l'empresari seria català, de Reus. D'altra banda, la xifra de morts és ara de 379 i 1.200 ferits segons l'últim balanç proporcionat per les autoritats. No obstant això, centenars de persones continuen sepultades sota les runes, algunes, amb vida, cinc de les quals han estat trobades la tarda de diumenge.

L'industrial copropietari d'un dels tallers és David Mayor, director general de Phantom-Tac, una societat conjunta a parts iguals entre Phantom Apparels (Bangla Desh) i Textile Audit Company (Espanya) amb seu a Reus, que ocupava més de 2.000 metres quadrats a l'immoble que es va ensorrar, segons la pàgina web de l'empresa. Mayor i els propietaris de quatre societats més hauran de declarar en una vista preliminar per homicidi per negligència, un delicte que pot comportar cinc anys de presó, segons fonts policials. La Policia, de moment, ha detingut el propietari de l'edifici ensorrat i la recerca dels agents ara es limita a Mayor. En total, ja són sis els detinguts.

El 2009, David Mayor va explicar a l'agència de notícies AFP que ell també dirigeix un centre d'educació per a dones a Bangla Desh. "Nosaltres som una fàbrica. Cada cèntim compta. No som una ONG però també tenim preocupacions socials", va declarar fa 4 anys.

Mayor "és l'acusat número 4", ha declarat Kaiser Matubbor, el policia encarregat de la investigació.

El soci de Mayor, Aminul Islam, president de Phantom-Tac, va ser detingut dissabte amb dos propietaris més de fàbriques, segons ha fet saber un portaveu de la policia de Dacca. Tots podrien ser condemnats a cadena perpètua en virtut dels delictes que se'ls imputa, que inclouen el càrrec d'homicidi, si finalment es demostra que van obligar els treballadors a entrar als tallers malgrat els símptomes evidents de deteriorament de l'estructura de l'immoble.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut