Imatge de la nena distribuïda per la Interpol.
La Maria va aparèixer en un campament gitano al centre de Grècia dijous passat.
Atenes

Busquen els pares d'una nena apareguda en un campament gitano a Grècia

Té uns quatre anys, ulls verds i cabells rossos. Pesa 17 quilos i fa un metre d'altura. Va aparèixer en un campament gitano del centre de Grècia. Se sospita que estava en mans d'una xarxa de tràfic infantil. Ara es busquen els seus pares.

Iolanda GarciaActualitzat

Té uns quatre anys, ulls verds i cabells rossos. Pesa 17 quilos i fa un metre d'altura. Fins aquí, tot el que se sap de la nena. Els mitjans britànics han batejat la criatura amb el nom de Maria i la Interpol n'ha distribuït la fotografia. Tot, amb un objectiu: trobar els seus pares.

La Maria va aparèixer en un campament gitano al centre de Grècia dijous passat, durant un escorcoll policial. Els agents van trobar-la entre armes, amb tres criatures més, i van interrogar la parella, que assegurava ser-ne els pares. No convençuts, els policies van ordenar una prova d'ADN, que va corroborar les sospites. Maria no era filla seva.

Vuit fills en dos anys?

En investigacions posteriors s'ha descobert que el 1993, en només cinc mesos, el pare impostor va registrar fins a cinc criatures com a seves. I entre l'octubre de 1994 i el febrer de 1995, tres més. La dona també figura com a mare de quatre fills. Amb aquests antecedents, la policia sospita que el matrimoni pertany a una xarxa de tràfic infantil i tots dos estan detinguts, acusats de segrest de menors i possessió de documentació falsa.

Mentrestant, ciutadans d'arreu del món s'han llançat a la recerca dels pares de la Maria. La policia i l'ONG grega The Smile of the Child -que en té la custòdia provisional- han rebut milers de trucades. Encara, però, cap pista que reuneixi de nou la família. La crida continua.

Pots informar al telèfon +30 210 76 09 550 i al correu 116000@hamogelo.gr

Anar al contingut