El pacteclosques de TV3 i Catalunya Ràdio
El pacteclosques de TV3 i Catalunya Ràdio
Sant Joan Despí

"Pacteclosques", el nom que heu triat per al pactòmetre de TV3 i Catalunya Ràdio

"Pacteclosques" ha guanyat la votació que hem fet a Twitter, davant de "sumaescons", "coalitzador" i "pactadora"

RedaccióActualitzat

Pacteclosques. Recordeu bé aquest nom, perquè durant la nit electoral del 26-J i els dies posteriors la sentireu molt sovint. És el nom que heu triat per anomenar l'eina per calcular els possibles pactes postelectorals de TV3 i Catalunya Ràdio. Des de divendres ens heu ajudat a buscar nom per a aquesta calculadora de pactes, primer amb les vostres propostes i, des de dimarts a la tarda, amb una votació tancada entre les quatre més exitoses. I amb els vostres vots heu decidit que en diguem "pacteclosques". Aquesta opció ha guanyat amb un 46% dels vots, per davant de "sumaescons", que n'ha obtingut un 22%, i "coalitzador" i "pactadora", que han empatat amb un 16%. En total sou 696 els que heu votat.

I també sou molts els que ens heu fet arribar propostes de noms per a tots els gustos. En fem una repassada.

De pacteclosques a coalicionador

"Pactadora", "pactaire", "calculadora", "sumaescons"... són noms que han sortit per anomenar l'eina. I també "pactomàtic". "Mediador" ha estat una de les propostes que ha rebut més suports, però no ha aconseguit passar a la final.

Les fórmules que fan referència a les coalicions, com "coalitzador" o "coalicionador", també han aparegut entre les preferències dels usuaris. I n'hi ha que n'han fet un joc: "pactopoly", joc de pactes, "espadoku", "pacteclau", "pactòtum" o "pactoclosques".

La terminació -metre, del grec "metron" (mesura) també té èxit: "democròmetre", "acordòmetre", "pactímetre", "mutòmetre", "cadiròmetre", "impactímetre". Però hi ha qui prefereix el llatí: "pactemus".

De l'humor a la reivindicació

Molts dels participants han aprofitat l'oportunitat de batejar el pactòmetre per fer broma o enviar un missatge a les formacions i al sistema polític.

Aquí trobem des de l'"impossibilitròmetre" fins al "potipotiòmetre", passant pel "miraclòmetre", "espessòmetre", "testoteròmetre", "rubikòmetre", i "ruleta", per la dificultat de veure una solució fàcil a les sumes electorals.

Els més escèptics aposten per "ja s'ho faranòmetre", "bonveïnòmetre", "jaqueteròmetre". I els més crítics per "tot per la pasta", "trileròmetre", "escanyòmetre" i "enganyòmetre".

Anar al contingut