Nova York

Bush saluda Zapatero amb un fred "Hola, com està?" en un sopar a la seu de l'ONU

El president nord-americà, George W. Bush, va saludar amb un fred "Hola, com està?" i un "M'alegro de tornar-lo a veure" el cap de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a l'inici del sopar que tots dos van compartir amb una vintena de persones a la seu de les Nacions Unides, a propòsit de la reunió sobre el canvi climàtic. Zapatero, que encara no ha mantingut cap trobada oficial amb Bush, va tornar a veure personalment -per segon cop- el president nord-americà des que va decidir retirar les tropes de l'Iraq.

Actualitzat
Bush i Zapatero es van tornar a trobar en el marc de la cimera del canvi climàtic, en un sopar que el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon va oferir als caps d'estat i de govern d'una vintena de països participants. En aquesta ocasió, el president nord-americà, George Bush, i Rodríguez Zapatero, que no han tingut cap trobada formal, es van saludar amb una encaixada de mans correcta, però molt freda. Bush li va dir que estava content de tornar-lo a veure. 

El president nord-americà es va adreçar a Zapatero amb la mà estesa i en el moment de l'encaixada li va dir: "Hola, com està?", en castellà. El president espanyol li va respondre amb un "Molt bé", a la qual cosa el mandatari dels EUA va afegir en anglès "M'alegro de tornar-lo a veure".

Prèviament, al matí, Zapatero havia estat interrogat precisament sobre si se saludaria amb el mandatari nord-americà i va assegurar que sempre que es troben tots els presidents i caps de govern en reunions de tota mena "lògicament hi ha una salutació que sol ser cordial".
Anar al contingut