Sant Petersburg

Bush demana a Síria que pressioni Hezbollah perquè deposi les armes

En la reunió prèvia a la cimera del G-8 que el president dels EUA, George W. Bush, ha fet amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, a Sant Petersburg, el mandatari nord-americà ha demanat a Síria que pressioni la milícia palestina de Hezbollah perquè deposi les armes. Segons Bush, la millor manera de posar punt final a l'actual crisi al Pròxim Orient és que "Hezbollah deposi les armes", ja que, com afegeix, la milícia libanesa va començar l'agressió amb el llançament de coets i el segrest de dos soldats per tal d'evitar la solució al conflicte palestinoisraelià.

Actualitzat
"Llanço una crida a Síria perquè exerceixi la seva influència". El president Bush ha instat així a Damasc que faci ús de la seva influència sobre Hezbollah perquè aturi l'atac contra Israel. Segons Bush, per posar punt final a l'actual crisi, la milícia libanesa ha d'aturar el llançament de coets i alliberar els dos soldats hebreus segrestats. El dirigent dels EUA sosté que Hezbollah va decidir atacar Israel per impedir la solució del conflicte entre Israel i Palestina.

El president de Rússia, que juntament amb França ha estat més crítica amb la resposta israeliana, ha expressat el seu acord amb el president Bush en el sentit que és inacceptable "intentar cercar objectius polítics mitjançant la violència", però ha matisat que "l'ús de la força hauria d'estar equilibrat" i "el bany de sang ha d'acabar immediatament".

Des de l'inici de la contesa, han mort unes 65 persones al Líban i prop de 12 a Israel. Els EUA sempre han defensat el dret d'Israel a defensar-se.
Anar al contingut