Washington

Bush convocarà els 15 països més contaminants del món per liderar la lluita contra el canvi climàtic

George Bush acabarà el seu mandat sense haver ratificat el Protocol de Kyoto, però vol marxar donant una imatge de lideratge. Avui ha proposat que els 15 països més contaminants del món fixin un acord, a partir del 2008 quan expira Kyoto, per limitar els gasos que contribueixen al canvi climàtic. El president nord-americà, George Bush, ha anunciat aquesta proposta pocs dies abans de la cimera de caps d'estat i de govern del G-8, que es reuneixen la setmana que ve a Alemanya, i que centraran les seves discussions en el canvi climàtic.

Actualitzat

Bush ha proposat la convocatòria d'una cimera a la tardor dels 15 països més contaminants del món, incloses la Xina i l'Índia, per començar a discutir les quotes de cada país i arribar a finals del 2008 a uns objectius comuns. Etanol, energia nuclear i noves tecnologies són la seva solució. Segons Bush, "els Estats Units agafen el lideratge i aquest és el missatge que portaré al G-8". Washington, que fins ara s'havia desmarcat d'iniciatives com el Protocol de Kyoto, s'avindria a fixar que, a finals del 2050, l'emissió de gasos d'efecte hivernacle s'hagi reduït a la meitat respecte als nivells de l'any 90.

La iniciativa té un punt dèbil. A finals del 2008, els nord-americans ja hauran elegit un nou president. Aparentant que els Estats Units lideren la lluita contra el canvi climàtic, Bush guanya temps i deixa el desafiament al seu successor.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut