EUA

Bush afirma que la carta d'Ahmadinejad no resol els dubtes sobre el seu programa nuclear

George Bush ja ha rebut la carta del president iranià, Mahmud Ahmadinejad, on proposaria noves mesures per solucionar el conflicte nuclear. Washington no ha donat més detalls de la carta, de 18 pàgines, però sí que s'ha pronunciat sobre el contingut. El portaveu de la Casa Blanca assegura que no respon a un gran nombre de preocupacions de la comunitat internacional. Mentre, tant el director nacional d'Espionatge com l'ambaixador nord-americà a les Nacions Unides, apunten que es tracta d'una nova estratègia de Teheran per guanyar temps i influir en el debat del Consell de Seguretat de l'ONU.

Actualitzat
La Casa Blanca ha confirmat que ha rebut la carta de l'Iran sobre el seu programa nuclear, però ha assegurat que aquesta missiva "no resol la preocupació internacional sobre la seguretat" que susciten les activitats atòmiques d'aquest país.

En unes declaracions a bord de l'avió "Air Force One", on es troba amb el president George W. Bush de viatge a Florida, el portaveu sortint de la Casa Blanca, Scott McClellan, ha declarat que "la comunitat internacional té una sèrie de preocupacions sobre el règim iranià i la carta no sembla fer res per resoldre-les".

Paral·lelament, els caps de la diplomàcia dels cinc membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU, més Alemanya i la Unió Europea, es reuneixen de matinada a Nova York per consensuar una estratègia comuna sobre el programa nuclear de l'Iran. La Xina i Rússia, dos dels membres permanents, s'oposen a qualsevol sanció contra el règim de Teheran.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut