Miquel Buch i Ada Colau, reunits per valorar la macrooperació policial contra el narcotràfic a Ciutat Vella (ACN)
Barcelona

Buch i Colau qualifiquen la macrooperació al Raval de "cop dur" al tràfic de drogues

Manuel Valls creu que demostra "el grau de deteriorament" de la ciutat

RedaccióActualitzat

Satisfacció del conseller d'Interior i l'alcaldessa de Barcelona per la macrooperació al Raval contra els narcopisos, en què s'han detingut 55 persones.

En declaracions als mitjans, Miquel Buch i Ada Colau han destacat que es tracta d'"un cop dur" contra el narcotràfic a la ciutat. Ho han assegurat després de reunir-se durant mitja hora amb els comandaments dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana que han dut a terme l'operació.

"És un atac directe a la xarxa de distribució de droga a la ciutat de Barcelona, mitjançant el fenomen dels narcopisos."

Segons Colau, l'operació suposarà un "punt d'inflexió" per seguir treballant contra les xarxes de narcotràfic i els narcopisos. I s'han compromès a impulsar la investigació i el patrullatge al carrer amb més efectius a partir d'aquest dilluns.

"No es permetrà el nacrotràfic als carrers de Ciutat Vella i de la ciutat de Barcelona."

Un dels detinguts en la macrooperació a Ciutat Vella (Efe)

 

L'alcaldessa s'ha dirigit especialment als veïns, que "han passat moments molt difícils, i encara hi ha situacions difícils", i els ha volgut traslladar el missatge que "no hi haurà cap impunitat per a la delinqüència en general i per al narcotràfic".

"Entenc que en alguns moments no han pogut entendre com pot ser que en algun carrer no hi hagués més presència policial. Crec que avui s'entén una mica millor, hi ha hagut una feina d'investigació que necessitava el seu temps."

 

"Seguirà donant resultats"

Buch espera que l'operatiu tindrà una afectació "gran contra el narcotràfic" a la ciutat. Tots dos han destacat que el desplegament "no és flor d'un dia" i demostra la "importància i prioritat" que l'Ajuntament i la Conselleria, diuen, donen a la lluita contra el narcotràfic a Barcelona.

La col·laboració i el reforç policial, asseguren, "seguirà donant resultats".

 

L'oposició denuncia degradació de la ciutat

L'aspirant a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls creu que l'operatiu demostra "el grau de deteriorament" de la ciutat.

"L'operació policial d'aquesta matinada, a Ciutat Vella, demostra, per exemple, el grau de deteriorament que està patint la ciutat. I el pitjor és que l'existència d'aquests denominats narcopisos era coneguda per la màxima autoritat municipal des de fa molts i molts mesos, des de fa 3 anys i mig."

L'ex-primer ministre francès ha assegurat en la presentació del seu llibre "Barcelona, torno a casa" que Colau "representa els narcopisos i el top manta".

 

El cap de files dels socialistes municipals i també candidat a l'alcaldia, Jaume Collboni, ha parlat de la "crisi de seguretat que viu Barcelona" i ha urgit Colau i Buch que "no s'aturin aquí".

"Urgim la senyora Colau i el Sr. Buch que no s'aturin aquí. La crisi de seguretat que viu Barcelona -insistim-, no s'acaba amb l'operatiu d'aquest matí, sinó que hauria de començar amb l'operatiu d'aquest matí, i evitar fenòmens com el de la venda il·legal en certs llocs, com és el cas de plaça Catalunya, que posen en risc la seguretat dels viatgers."

 

Des del grup popular a l'Ajuntament, Alberto Fernández Díaz ha donat el seu suport a la macrooperació.

 

En declaracions al programa "Els matins" de TV3, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha explicat aquest matí que "feia molt" que l'Ajuntament demanava a Interior una investigació i una intervenció "de gran envergadura" sobre "les xarxes que operen al Raval".

Pin ha afegit que, també després de la reunió de la Junta Local de Seguretat de dilluns passat, espera que "això sigui un punt d'inflexió" i "tingui un impacte en la vida dels veïns i les veïnes del Raval".        

ARXIVAT A:
NarcotràficDroguesMiquel BuchAda ColauPolicial
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut