Brussel·les

Brussel·les reobre centres educatius i el metro a mig gas mentre manté l'alerta terrorista a nivell 4

Bèlgica busca 10 sospitosos que podrien estar "fortament armats", un d'ells Mohamed Abrini, del qual ha emès una ordre de recerca internacional

RedaccióActualitzat

A Brussel·les, aquest dimecres continua l'alerta terrorista, però la ciutat ha començat a recuperar una certa normalitat. S'han reobert les escoles, però amb restriccions: només hi ha una entrada operativa, que està vigilada per personal que coneix l'entorn de l'escola i els pares no poden accedir al recinte. S'han destinat 500 agents addicionals per vigilar els 745 centres educatius de la ciutat, de tots els nivells educatius, des d'escoles bressol fins a universitats.

De tota manera, el dimecres ja és habitualment un dia a mig gas als centres educatius belgues, perquè només fan mitja jornada. El govern ha admès que no han estat identificats en cap moment com a objectius pels terroristes, però han preferit tancar-los aquests dies per poder concentrar els esforços policials a altres llocs. L'assistència d'alumnes ha estat desigual depenent dels districtes, i hi ha classes que s'han quedat buides. L'autoritat educativa ja ha dit que no hi haurà sancions als absentistes.

La capital belga i comunitària està al nivell d'alerta 4, mentre que la resta del país està a nivell 3. La situació es mantindrà fins dilluns, en què es tornarà a reunir el Consell Nacional de Seguretat. Aquest dimecres també s'ha tornat a obrir el metro, però de manera parcial: de les 69 estacions només se n'han obert 35, les més cèntriques i les que porten al barri d'oficines de la Unió Europea. Es mantenen tancades les dels finals de línia, i l'horari també és més reduït: de 6 del matí a 10 de la nit, dues hores abans del que és habitual.

Avui s'ha sabut que Bèlgica va emetre aquest dilluns una ordre de detenció internacional contra Mohamed Abrini, de 31 anys, resident a Mollenbeek. Dos dies abans dels atacs de París, la càmera d'una gasolinera el va gravar al voltant d'un dels cotxes que es van fer servir per als atemptats. El ministre d'Exteriors, Didier Reynders, ha admès que s'està buscant un total de 10 sospitosos que podrien estar "fortament armats."

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut