Brussel·les

Brussel·les proposa crear un Sistema Europeu de Vigilància per controlar la immigració il·legal

La Comissió Europea, que ha aprovat dos documents sobre immigració, ha proposat crear un Sistema Europeu de Vigilància i una xarxa de patrulles costaneres per augmentar el control de la frontera marítima al sud de la UE, arran de la pressió "sense precedents" de la immigració il·legal. La CE proposa també que l'Agència Europea de Control de les Fronteres promogui patrulles de control entre la primavera i la tardor del 2007 com a mètode dissuasiu per evitar noves onades d'immigrants irregulars procedents de l'Àfrica. A més, l'executiu comunitari ha proposat reforçar les capacitats de Frontex amb més mitjans econòmics i materials, així com amb la millor coordinació entre els països de la UE.

Actualitzat

Brussel·les ha proposat crear una xarxa de vigilància a tota la frontera sud del Mediterrani per fer front al que considera un nivell "sense precedents" de pressió de la immigració il·legal que entra pel Mediterrani. Aquesta és la conclusió més destacada dels dos documents sobre immigració que ha aprovat.

L'executiu de la Unió ha demanat també que l'Agència Europea de Control de Fronteres, coneguda com a Frontex, faci patrulles de control continuades entre la primavera i la tardor de l'any vinent per dissuadir, d'aquesta manera, que els immigrants irregulars procedents de l'Àfrica entrin per mar al continent europeu.

A més, la CE ha proposat reforçar el diàleg amb els països d'origen i millorar la coordinació entre els països de la UE.

Finalment, el programa Solidaritat i Gestió dels Fluxos Migratoris de la UE, comptarà amb un pressupost total per al període 2007-2013 de 4.020 milions d'euros, dels quals 1.820 milions aniran destinats al fons per a les fronteres exteriors. Per la seva part, el fons per a les repatriacions estarà dotat amb 676 milions d'euros; el de refugiats, amb 699 milions, i el d'Integració, amb 825.

Anar al contingut