Brussel·les

Brussel·les perdona Espanya i no li congelarà els 1.200 milions dels fons estructurals

La Comissió Europea deixa "en suspens" el procediment obert contra Espanya, però avisa que, amb les previsions actuals, "no aconseguirà ni l'objectiu de dèficit ni l'esforç fiscal recomanat"

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea ha decidit aquest dimecres retirar, de moment, l'amenaça de sancionar Espanya amb la congelació dels fons estructurals, tot i els seus incompliments amb el dèficit públic. El càstig, que hauria impedit al govern espanyol cobrar uns 1.200 milions d'euros, arriba després que a l'estiu Brussel·les ja va evitar imposar a Espanya una multa de 2.000 milions.

En un comunicat, la CE assegura que ha deixat "en suspens" el procediment de dèficit excessiu obert contra Espanya i Portugal, i que per això "no hi haurà una proposta" per congelar els fons europeus. Amb tot, Brussel·les adverteix que Espanya, amb les previsions actuals, "no aconseguirà ni l'objectiu de dèficit ni l'esforç fiscal recomanat."

Espanya haurà de tancar l'exercici amb un dèficit del 4,6% per a aquest any i del 3,1% per al 2017. Això implicarà retallades de 5.500 milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut