Motos de Correus
Motos de Correus
Brussel·les

Brussel·les obre una investigació per suposades ajudes públiques il·legals a Correus

La CE examinarà si les ajudes estatals destinades entre el 2004 i el 2010 a l'operador públic espanyol de servei postal vulneren la normativa comunitària

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea ha obert una investigació sobre el finançament públic de Correus. Brussel·les examinarà en profunditat si les ajudes estatals destinades entre el 2004 i el 2010 a l'operador públic espanyol de servei postal s'ajusten a la normativa comunitària en matèria de competència. De fet, els governs poden atorgar ajudes públiques alhora que garanteixin que les empreses a què es destinen no es beneficien d'una compensació excessiva pel desenvolupament de les seves obligacions.

La investigació s'ha iniciat després que la Comissió va rebre dues queixes al·legant que s'ha afavorit Correus amb diverses ajudes estatals i que això seria il·legal i incompatible amb les regles de la UE. Segons diu, els nivells de rendibilitat que ha obtingut la companyia amb aquest suport públic "semblen superar el nivell de benefici raonable autoritzat" per la legislació comunitària que regula les compensacions d'aquest tipus.

L'obertura d'aquesta investigació a Correus permet que l'estat espanyol i les parts interessades presentin les seves observacions sobre les mesures avaluades.

Anar al contingut