Avramopoulos, a la roda de premsa de la Comissió Europea
Avramopoulos, a la roda de premsa de la Comissió Europea

Brussel·les negocia la creació de camps de migrants a sis països del nord d'Àfrica

El comissari europeu d'Immigració assegura que els centres no serien com la presó de Guantánamo

Actualitzat

La Comissió Europea manté converses amb sis països del nord d'Àfrica per crear-hi camps de migrants fora de territori de la Unió. La proposta ja tenia l'aval del president francès, Emmanuel Macron, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, i estarà sobre la taula de la cimera de líders dels 28 d'aquí una setmana.

Aquests sis països africans són Egipte, Líbia, Algèria, Tunísia, el Marroc i el Níger. Segons Brussel·les, cap no s'ha mostrat, de moment, interessat a acollir camps, anomenats eufemísticament "plataformes de desembarcament regionals".

El comissari europeu d'Immigració, Dimitris Avramopoulos, diu que no deixaran que es creuïn certes línies vermelles.

"Estic en contra d'una badia de Guantánamo per a immigrants. No respectaria els nostres valors europeus. Això està fora de discussió."

Avramopoulos també ha tingut un gest de suport per al govern d'Itàlia, que ha amenaçat de boicotejar la minicimera amb alguns dirigents de la Unió Europea convocada per aquest diumenge a Brussel·les.

"Itàlia ha suportat durant temps una responsabilitat més grans que els seus veïns. Tenen dret de demanar canvis."

El govern italià, amb l'ultra Salvini al capdavant del Ministeri de l'Interior, considera que l'esborrany d'aquesta reunió informal no recull les seves peticions. El comissari Avramopoulos afirma que aquesta trobada servirà per fer consultes, però no per prendre decisions.

D'altra banda, Hongria, Polònia, la República Txeca i Eslovàquia han anunciat que no assistiran a la cimera sobre immigració de diumenge, tot i que tampoc estava previst que hi assistissin. Sí que han deixat clara, juntament amb Àustria, la seva aposta per a la creació de centres per a immigrants fora les fronteres europees.

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut