Brussel·les presenta el seu diagnòstic econòmic
Brussel·les presenta el seu diagnòstic econòmic
Brussel·les

Brussel·les insisteix que Espanya té marge per apujar l'IVA i implantar nous impostos

La CE presenta el seu diagnòstic econòmic on alerta que la recuperació no està arribant a tothom

RedaccióActualitzat

La recuperació no està arribant a tothom i no hi ha gaires contractes temporals, segons ha alertat Brussel·les. La Comissió Europea, que ha presentat el seu diagnòstic econòmic sobre Espanya, considera que encara hi ha marge per apujar impostos. Diu que l'Estat necessita ingressos i, en aquest sentit, apunta a apujar l'IVA i els impostos mediambientals. En la mateixa línia, ha demanat més mà dura amb les comunitats autònomes perquè controlin el dèficit i considera un problema l'elevadíssim deute públic.

Brussel·les celebra que estigui baixant l'atur, però avisa també que a Espanya es mantenen massa altes les desigualtats socials, perquè hi ha massa treballadors en precari que no s'estan beneficiant de la recuperació econòmica general. L'informe també renya el govern espanyol per no fer prou per prevenir la corrupció.

D'altra banda, la CE ha alertat també del problema que suposa l'atur de llarga durada a la UE, que, si no es resol, es podria convertir en "estructural", i de la desigualtat en els ingressos, la riquesa i les oportunitats.

Anar al contingut