La Comissió Europea estudia la possibilitat que algunes marques de televisors hagin trucat els seus softwares (Reuters)
La Comissió Europea estudia la possibilitat que alguns fabricants de televisors n'hagin manipulat el software (Reuters)
Brussel·les

Brussel·les indaga possibles televisors manipulats perquè semblin més eficients

Algunes marques haurien pogut trucar els aparells per reduir-ne el consum en el moment de fer-los les proves per certificar si compleixen la normativa d'eficiència energètica

RedaccióActualitzat

Després de l'escàndol dels motors modificats de Volkswagen, ara Brussel·les investiga possibles manipulacions de determinades marques en el programari dels seus televisors. Aquests fabricants haurien manipulat els aparells per reduir-ne el consum, en el moment que se'ls sotmetia a les proves per certificar si compleixen la normativa d'eficiència energètica.

La Comissió Europea puntualitza que no hi ha una investigació oficial oberta, però confirma que analitzen la informació aportada per diversos estats membres, entre els quals el Regne Unit i Suècia, per aclarir si les sospites de manipulació tenen fonament. Com en el cas dels motors dels cotxes, la legislació europea sobre l'eficiència energètica dels televisors no és del tot precisa i deixa marge per a la interpretació dels fabricants.

Les eventuals manipulacions dels televisors provenen de laboratoris independents. Un informe d'un equip anomenat CompliantTV assenyala que, en el moment de fer les proves, van observar que els aparells "es comportaven de manera diferent durant els mesuraments". Això va plantejar la possibilitat que els televisors "detectin que s'estava procedint a fer el test i hi adaptin el seu consum energètic".

 

 

Anar al contingut