Logotip de Volkswagen
Logotip de Volkswagen
Brussel·les

Brussel·les expedienta l'estat espanyol i sis països més per no actuar contra Volkswagen pel "dieselgate"

Les autoritats comunitàries retreuen al govern del PP que no hagi multat la companyia automobílistica per la manipulació de les emissions de gasos contaminants

RedaccióActualitzat

Brussel·les ha obert expedients a l'estat espanyol i a sis països més per l'escàndol dels motors trucats de Volkswagen. La Comissió Europea considera que aquests països no han actuat correctament després que es destapés el frau ara fa més d'un any.

En el cas espanyol, les autoritats comunitàries retreuen al govern del PP que no hagi multat la companyia automobilística per la manipulació de les emissions de gasos contaminants. Segons la Comissió, els fabricants han de complir la llei, però els estats han d'assegurar-se que la compleixen i sancionar-los si no ho fan.

Pel mateix motiu, Brussel·les expedienta Alemanya, la Gran Bretanya i Luxemburg, països que, com Espanya, han homologat alguns dels vehicles afectats.

Els altres expedients s'han obert contra Grècia, la República Txeca i Lituània, que, segons la Comissió, ni tan sols preveuen sancions en les seves legislacions nacionals.

Recordem que Volkswagen va reconèixer el setembre de l'any passat haver incorporat un software que falsejava els resultats de les proves de contaminació d'alguns models. En total, es calcula que hi ha més d'11 milions de cotxes que el tenen instal·lat al món, dels quals més de 8 milions a Europa.

Anar al contingut