Brussel·les

Brussel·les demana a Polònia que suspengui la construcció d'una autopista que talla una reserva natural a Prússia

El govern dels germans Kaczynski col·leccionen sentències desfavorables, advertiments i tota mena de retrets de la Unió Europea. I en tots els àmbits: des dels drets humans fins al medi ambient. Avui mateix, la Comissió Europea ha demanat a Polònia que suspengui de manera immediata la construcció d'una autopista a través d'una reserva natural a Prússia. Es tracta de la vall de Rospuda, un dels pocs boscos verges del continent, inclòs en la llista europea d'espais protegits. Varsòvia n'hi s'ha immutat.

Actualitzat
La perspectiva d'una sanció no sembla que pugui incomodar la parella Kaczynski, que semblen haver agafar el gust de provar la paciència de la Unió Europea. El Parlament europeu ja va bullir d'indignació amb la proposta del govern polonès d'acomiadar els mestres que reconeguin la seva homosexualitat. El Comitè de Llibertats Civils estudiarà si la llei viola les normes europees contra la discriminació.

Brussel·les segurament no farà dels boscos de Prússia una causa de guerra, però els germans Kaczynski no podran jugar eternament amb temes que afecten l'estructura de valors de la Unió.
Anar al contingut