Uber perd la batalla a Europa (Reuters)
Uber perd la batalla a Europa (Reuters)
Brussel·les

Uber perd la batalla: Brussel·les conclou que ha d'estar regulat com els taxis

La justícia europea ha decidit que aquesta plataforma és una empresa de transport i s'ha de sotmetre a la reglamentació de les administracions

RedaccióActualitzat

Uber és un servei de transport, segons la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. D'aquesta manera, Brussel·les dona la raó als taxistes, que sempre han demanat que aquest servei ha d'estar regulat i ha d'operar amb llicència de transports.

Segons el tribunal europeu, la plataforma és equiparable a un servei públic com el dels taxis i, per tant, ha de tributar i sotmetre's a les regulacions i llicències que estableixin els estats membres. Tot plegat suposa el final d'un llarg camí de protestes i mobilitzacions dels taxistes contra Uber i Cabifay.

El Tribunal de Justícia de la UE conclou sobre Uber:

"Aquest servei d'intermediació forma part integrant d'un servei global que té com a element principal un servei de transport i, per tant, que no respon a la qualificació de 'servei de la societat de la informació', sinó a la de 'servei en l'àmbit dels transports'."

I en conseqüència:

"Correspon als estats membres regular les condicions de prestació d'aquests serveis, sempre que es respectin les normes generals del Tractat de Funcionament de la Unió Europea."

 

 

El maig passat, en una decisió que no era vinculant, l'advocat general de la Unió Europea ja va determinar que els estats membres poden obligar la companyia a tenir un seguit de permisos per operar, perquè funciona com a servei de transport de passatgers.

El cas arrenca d'un litigi als jutjats de Barcelona que enfronta Uber amb l'associació Élite Taxi, que acusa la firma nord-americana de competència deslleial.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut