El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, saluda el seu homòleg alemany, Wolfgang Schäuble, en la reunió de l'Eurogrup d'aque…
El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, saluda el seu homòleg alemany, Wolfgang Schäuble, en la reunió de l'Eurogrup d'aquest dilluns (EFE)
Brussel·les

Brussel·les avisa el govern espanyol que haurà de fer un ajust de 5.500 milions

De Guindos transmet als seus socis europeus que Espanya complirà amb els seus objectius de reducció del dèficit

Actualitzat

Brussel·les ha alertat el govern espanyol que haurà de complir el compromís de fer un ajust de 5.500 milions d'euros l'any que ve. El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, ha acudit aquest dilluns a la primera reunió de l'Eurogrup després de ser confirmat en el càrrec per Mariano Rajoy la setmana passada. De Guindos ha dut un missatge per als seus socis europeus: Espanya complirà amb els seus objectius de reducció del dèficit i el país tindrà un creixement superior al previst.

Més enllà de les felicitacions per la formació de govern, però, Europa ha assenyalat que Espanya haurà de fer més esforços per encarrilar les desviacions pressupostàries. El comissari d'Afers Econòmics, Pierre Moscovici, ha advertit el govern espanyol que cal que presenti "molt abans de finals d'any" un pressupost complet per al 2017 que inclogui un ajust estructural del 0,5% del PIB, és a dir, 5.500 milions d'euros. Moscovici s'ha reunit amb De Guindos i li ha recordat que cal que Espanya mantingui els esforços econòmics per reduir el dèficit al 3,1% l'any vinent.

Anar al contingut