Nens refugiats en el camp d'Idomeni
Nens refugiats en el camp d'Idomeni (Reuters)
Brussel·les

Brussel·les agraeix l'oferta catalana d'acollida de refugiats i retreu a l'Estat que només n'ha rebut 18

El comissari d'Immigració diu a Puigdemont sobre el govern espanyol: "Confio que donarà suport als vostres esforços. Com més aviat la vostra oferta esdevingui una realitat, millor per als refugiats"

RedaccióActualitzat
La Comissió Europea considera que l'oferta de Catalunya d'acollir 4.500 refugiats és un "pas en la bona direcció". En una carta en què respon a la missiva del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el comissari d'Immigració, Interior i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, assegura que les mesures acordades a nivell europeu s'han "d'implementar de forma urgent per evitar que hi hagi una crisi humanitària a Grècia". En aquest sentit, agraeix que Catalunya estigui preparada per acollir refugiats i celebra la iniciativa catalana:

"La vostra política activa d'ajudar i assistir els immigrants en necessitat de protecció internacional a la regió és un pas en la bona direcció".

El comissari, no obstant, lamenta que Espanya "per ara només ha acollit 18 refugiats" des d'Itàlia tot i que es van comprometre a rebre'n 6.127 per una banda i 1.449 més per una altra. En qualsevol cas, sentencia:

Avramopoulos respon a Puigdemont que "està d'acord" amb ell en el fet que "la immigració és un repte per a Europa". 

"Hem de seguir ferms per complir els nostres compromisos legals i morals amb els que necessiten protecció de la guerra i la persecució".


Pel comissari, "tots els nivells de govern poden contribuir a implementar els compromisos" assolits a nivell europeu en matèria de refugiats. Amb tot, reclama coordinar els esforços amb el govern espanyol:

"Celebro que estigueu preparats per acollir un nombre significatiu de refugiats. Us convido a coordinar els vostres esforços amb el govern espanyol, que és el responsable d'implementar les decisions de la Unió Europea.

Avramopoulos, finalment, explica que ha enviat també la carta al ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz.

Confio que donarà suport als vostres esforços. Com més aviat la vostra oferta esdevingui una realitat, millor pels refugiats".

          
Anar al contingut