Iraq

Brown anuncia la retirada de 1.000 soldats en una visita sorpresa a l'Iraq

El primer ministre britànic ha anunciat la reducció d'un miler de tropes de l'Iraq des d'ara fins a final d'any. Gordon Brown ha fet aquest anunci en la seva primera visita oficial al país àrab des que va prendre possessió del càrrec, ara fa quatre mesos. El "premier" britànic ha dit que veu possible rebaixar fins a 4.500 el nombre de soldats desplaçats al sud de l'Iraq, cosa que es tradueix en el retorn al Regne Unit d'uns 1.000 efectius. Brown ha afegit que aquesta operació podria estar enllestida abans de final d'any.

Actualitzat

El primer ministre també s'ha mostrat confiat que les forces iraquianes podran assumir tota la seguretat del sud de l'Iraq d'aquí a dos mesos. De fet, la visita del cap del govern britànic a l'Iraq es produeix pocs dies abans que el líder laborista comparegui davant la Cambra dels Comuns per donar explicacions sobre la missió a l'Iraq. Durant la seva estada a Bagdad, el primer ministre té previst reunir-se amb les principals autoritats del país àrab.

Poc abans de la visita de Brown diverses informacions difoses en mitjans britànics especulaven sobre la possibilitat que Brown podria aprofitar el viatge per anunciar una reducció dels efectius a Bàssora, que quedarien en 3.000. Finalment, doncs, Brown ha optat per la prudència i finalment seran 4.500 els soldats britànics que quedaran a l'Iraq.

Fins ara, el Regne Unit ha mantingut una presència lleugerament superior als 5.000 soldats, desplegats al voltant de la ciutat meridional de Bàssora, la segona més gran del país i que està a 550 quilòmetres al sud de Bagdad.

Anar al contingut