Golf de Mèxic

British Petroleum accepta pagar una indemnització de 75 milions de dòlars pel vessament de petroli al golf de Mèxic

British Petroleum, l'empresa responsable de la plataforma petroliera que es va enfonsar fa un mes al golf de Mèxic, ha acceptat pagar una indemnització de 75 milions de dòlars pel vessament de petroli. Així ho ha informat el secretari d'Interior nord-americà, Ken Salazar, que s'ha reunit aquest diumenge amb els directius de la companyia a la seu que té a Houston, als Estats Units.

Actualitzat
Segons la llei de contaminació petroliera aprovada després del vessament causat pel buc "Exxon Valdez" a Alaska, el 1989, el màxim que es pot exigir a BP són 75 milions de dòlars.

British Petroleum ha reconegut la seva responsabilitat en el desastre, que suposa el vessament diari de l'equivalent a 5.000 barrils de petroli al golf de Mèxic. Salazar ha anunciat que un grup de científics i experts de tot el món treballen amb tres dels millors laboratoris del país per trobar una solució al problema i s'ha mostrat convençut que "si hi ha alguna manera de parar aquest vessament ho faran". De moment, però, cap dels mètodes que s'han provat ha aconseguit aturar la fuita i el govern d'Obama ja ha qualificat la marea negra de "catàstrofe nacional".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut