Imatge del Big Ben i banderes de la UE i el Regne Unit onejant
Imatge del Big Ben i banderes de la UE i el Regne Unit onejant
Londres

Brexit: nom, adreça, sense antecedents i 73 euros per continuar al Regne Unit

Actualitzat

Els europeus que portin cinc anys vivint al Regne Unit hauran de pagar 73 euros i demostrar que no tenen antecedents penals per poder-se quedar al país de manera il·limitada després del Brexit.

El Ministeri de l'Interior britànic ha publicat un avanç sobre els detalls de la situació en què quedaran els europeus quan el març vinent el Regne Unit abandoni la Unió Europea.

A partir d'aquesta data comença el període de transició, acordat per Londres i Brussel·les, que acabarà el desembre del 2020. Durant aquest període, els europeus residents a la Gran Bretanya hauran de demanar l'estatus d'establerts".

 

 

Segons el document, es considerarà que algú ha viscut de forma permanent durant aquest temps si no ha viatjat a l'estranger durant més de sis mesos en el període d'un any.

El termini per demanar les dues categories s'allargarà fins al 30 de juny del 2021 i les persones que les obtinguin seran tractades com a ciutadans britànics en l'assistència sanitària, educació, beneficis i pensions.

Per obtenir aquests estatus no caldrà està treballant o estudiant, només residir al Regne Unit.

L'executiu britànic calcula que més de tres milions de ciutadans europeus faran la sol·licitud, un cop estigui disponible, segurament a finals d'any.

 

 

ARXIVAT A:
Brexit
Anar al contingut