Esplugues de Llobregat

Braun confirma la seva decisió "irrevocable" de tancar la planta d'Esplugues mentre els sindicats es mostren decebuts

La direcció de Braun ha reafirmat la seva decisió "irrevocable" de tancar la planta d'Esplugues de Llobregat a finals del 2008. En una reunió molt breu, el comitè d'empresa ha explicat que els costos de producció són massa elevats, mentre els sindicats han mantingut la seva posició a negociar, han criticat el trasllat a l'Europa de l'Est només per guanyar més diners i han demanat que l'administració actuï. CCOO ha anunciat mobilitzacions si no hi ha marxa enrere. Per la seva banda, l'Ajuntament ha avisat que els terrenys no es requalificaran.

Actualitzat
Decepció entre els sindicats de Braun després que la direcció de l'empresa ha ratificat la seva decisió de tancar la planta d'Esplugues de Llobregat el 2008. En una reunió que ha durat molt poca estona, la companyia ha explicat al comitè d'empresa que els costos de producció són massa elevats.

Segons Juan Antonio Garcia, delegat de la UGT al comitè d'empresa, Braun ha mostrat un informe que confirma que "es tracta d'un tema de costos econòmics". Els sindicats han afegit que la documentació aportada no diu "gaire cosa, només que anem bé en batedores, i malament en planxes de vapor".

Segons García, la direcció de Braun els ha assegurat que la decisió de tancar la planta d'Esplugues és inapel·lable i que es tirarà endavant en els terminis fixats. Els sindicats critiquen que l'empresa traslladi la producció a l'Europa de l'Est o a Àsia només per guanyar més diners i demanen a l'administració que actuï. A partir d'ara els sindicats informaran en assemblea els treballadors del resultat de la reunió, i demà a la tarda es reuniran amb el conseller de Treball, Jordi Valls. De moment, Valls ha explicat que creu que l'empresa està plenament consolidada, i ha dit que vol que l'empresa tingui molt present la seva responsabilitat social. Per la seva banda, el secretari d'Indústria, Joan Josep Belbel, ha negat que es tracti d'una nova onada de crisis d'empreses.

Anunci de mobilitzacions

Comissions Obreres ja va avançar que impulsaria mobilitzacions si l'empresa no feia marxa enrere. Els treballadors mantenen que l'empresa és viable, que hi ha beneficis i que, per tant, no es justifica la decisió de tancar-la. Des d'Alemanya, però, Braun reconeix que a la Xina o a l'Índia els costos de producció són substancialment menors.

En el mateix sentit, l'Ajuntament d'Esplugues ha recriminat la decisió de la direcció de Braun. En una moció aprovada el 12 de maig passat -una setmana abans de l'anunci del tancament- deixava clar que l'empresa tenia beneficis des que el 1962 va adquirir la planta d'Indústries Pimer, la companyia catalana inventora del Minipimer que després ha explotat la multinacional alemanya. Després de recordar aquest episodi, l'equip de govern ha volgut deixar una altra cosa ben clara: Esplugues no requalificarà els terrenys de Braun. El missatge s'ha fet públic per "evitar que ningú es plantegi obtenir beneficis amb operacions urbanístiques", segons ha dit la primera tinent d'alcalde, Pilar Díaz.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut