El cofre té una altura equivalent a 4 pisos i pesa 100 tones. (Foto: Reuters)
El cofre té una altura equivalent a 4 pisos i pesa 100 tones. (Foto: Reuters)
Nova Orleans

BP comença a instal·lar l'enorme cofre d'acer que ha de tapar la fuita del golf de Mèxic

Els tècnics de British Petroleum (BP) han començat a instal·lar el cofre d'acer de dimensions mastodòntiques que ha d'aturar la sortida de cru que afecta el golf de Mèxic. L'estructura, de 100 tones i una altura de 4 pisos, servirà per acumular el petroli, que des d'aquí serà succionat fins a un vaixell que el portarà a un lloc segur. Mentrestant, la taca continua el seu avenç imparable. Ja és molt a prop de les illes de Chandeleur i del delta del Mississipí.

Actualitzat
La instal·lació d'aquest enorme sarcòfag metàl·lic és la principal esperança de BP per aturar el vessament el més ràpid possible, però no està del tot clar que funcioni. I és que s'ha de col·locar a dins del mar a una profunditat de 1.500 metres, una operació molt complexa i que mai abans s'ha fet fins ara.

El cap d'operacions de BP, Doug Suttles, ha explicat que es trigaran diversos dies a completar la instal·lació. "Si tot va tal com està previst, hauríem de començar a processar petroli i aturar el vessament a partir de dilluns", ha afegit.

En els últims dies, el mal temps ha entorpit les tasques per frenar la taca. Les previsions indiquen una millora, fet que facilitarà que milers d'efectius continuïn instal·lant les barreres de contenció.

La taca de fuel avança i dimecres a la nit nedava pròxima a les illes Chandeleur i del delta del Mississipí. El petroli amenaça una zona amb un gran valor ecològic dels estats de Louisiana, Alabama, Mississipí i Florida, estats que podrien veure perjudicada també la seva indústria pesquera i turística.
Anar al contingut