Barcelona

Bozal prioritza l'austeritat per davant de la recuperació de les competències retallades de l'Estatut

Austeritat, agilitat i uns bons serveis de justícia i penitenciaris. Són les prioritats de la nova consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, per al seu departament. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Bozal assegura que aquests reptes passen per davant de recuperar les competències de justícia que el Tribunal Constitucional va retallar de l'Estatut català. Entre aquestes competències hi ha la creació d'un poder judicial català, que va quedar escapçat amb la sentència. D'altra banda, Bozal assegura que no l'afecten les crítiques per haver prohibit la consulta sobiranista d'Arenys de Munt quan exercia d'advocada de l'Estat a Catalunya.

Actualitzat
La nova consellera de Justícia, la independent Pilar Fernández Bozal, es marca com a prioritat imposar l'austeritat i garantir uns bons serveis de justícia i penitenciaris als ciutadans. La titular del departament creu que l'objectiu ara mateix és assegurar els serveis que presta la conselleria i fer-ho d'acord amb l'actual situació de crisi econòmica.

Per Fernández Bozal, aquests reptes passen per davant d'intentar recuperar les competències de justícia que va retallar la sentència de l'Estatut. La consellera va més enllà i mira d'adaptar-se a la sentència del Constitucional. Bozal argumenta que hi ha un estat de dret que cal defensar i que, a partir d'aquí, cal mirar d'encaixar totes les peces.

D'altra banda, Fernández Bozal ha destacat que una altra prioritat del seu departament serà aconseguir agilitzar i modernitzar la justícia a Catalunya.

Immune a les crítiques


Pilar Ferández Bozal assegura que està molt tranquil·la davant les crítiques que li han fet per haver prohibit la consulta sobiranista d'Arenys de Munt. Considera que va actuar en funció de la seva responsabilitat al capdavant dels advocats de l'Estat a Catalunya.
Anar al contingut