La diputada de la CUP Mireia Boya pren nota en un banc abans de l'acte a Mataró, el 21 de setembre de 2017 (horitzontal)
La diputada de la CUP Mireia Boya pren nota en un banc abans de l'acte a Mataró, el 21 de setembre de 2017 (horitzontal)

Boya pregunta a Podem i als comuns: "Davant de la repressió, pactar amb qui?"

Actualitzat

ACN Mataró.-La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha insistit en el missatge que des fa dies llencen els cupaires cap a l'esfera dels comuns i Podem. "Especialment avui", ha advertit, després de les detencions i requises, s'ha dirigit a les forces estatals que "ara són amigues", en referència a Podem i a les confluències, i també "als líders del procés". I els ha preguntat com volen executar aquests "intents de diàleg": "Davant de la repressió, negociar amb qui? Pactar amb qui? Si no hi ha ningú a l'altra banda, no ens escolten des de fa set anys. A deu dies de votar, amb qui?", ha preguntat en un acte a Mataró. Explícitament, Boya ha interpel·lat Catalunya en Comú i Podem per animar-los a fer campanya de cara l'1-O . "Prou piulades i declaracions, enganxeu cartells, deixeu de ser 'tribuneros' del procés, baixeu a l'arena, sueu la samarreta, deixeu-vos la pell com ens la deixem nosaltres", ha arengat la diputada dels cupaires en garantir-los que els esperen "amb els braços oberts".

De fet, Boya ha afirmat que davant d'una situació "tan greu" quan parlen de diàleg i negociació sent "un sentiment d'indignació, bilis estomacal". "No ens enganyeu més, companys de Podem; si no parleu clar, no anirem a l'assemblea territorial que us heu inventat, arribeu tard, no parleu ni de referèndum ni de l'1-O, ni la feu a Catalunya", s'ha queixat la diputada de l'esquerra anticapitalista. Boya s'hi ha referit com a "companys de lluites" a la PAH, la Marea Blanca o la plataforma en defensa de l'Ebre, i ha insistit: "Per què no sou amb nosaltres de forma inequívoca ara? Per què dubteu tant? Deixeu els interessos de partit"", ha afegit. També ha tingut paraules per als votants socialistes i ha apel·lat a la seva consciència per tal que es desmarquin del "PP i el franquisme". "Seguireu donant suport als bancs i les oligarquies econòmiques?", els ha preguntat Boya. "Prou de buscar subterfugis, jocs de paraules, això no és una mobilització contra el PP, és una mobilització contra tot un règim que ens oprimeix; no és un procés participatiu; és un procés d'autodeterminació", ha conclòs Boya.

Anar al contingut