El diputat de la CUP Carles Riera
Barcelona

La CUP exigeix al govern que proclami la república

El diputat Carles Riera assegura que el moviment independentista "podria tenir el govern de la Generalitat" com a problema "per fer efectiva l'autodeterminació"

RedaccióActualitzat

La CUP demana al govern que no cedeixi i segueixi el mandat de l'1 d'octubre. El diputat Carles Riera ha explicat que l'únic escenari que es plantegen és la proclamació de la República:

"L'únic escenari possible és el de la declaració de la independència i la proclamació de la República"


Riera diu que no declarar la independència seria "una deslleialtat":

"No obeir el resultat d'aquest referèndum i no declarar la independència seria una deslleialtat. No a la CUP, no a la majoria del moviment independentista, no al propi grup parlamentari de Junts pel Sí. Seria una deslleialtat als més de dos milions de persones que van defensar col·legis i contra la repressió de l'Estat van votar a favor de la independència el dia 1 d'octubre"

La CUP assenyala que ara el moviment independentista també podria tenir un problema a casa:

"El moviment independentista, fins ara, tenia un problema, que era l'estat espanyol. A partir d'aquest moment en tindria dos. També tindria el govern de la Generalitat com a problema per tal de fer efectiva l'autodeterminació."

La formació anticapitalista ha fet una crida a través de les xarxes socials a la mobilització per "exigir la república":


El mateix discurs

Malgrat els canvis informatius de la jornada, la CUp ha mantingut el seu mateix discurs durant tot el dia. Al matí, abans que se suspenguès la declaració de Puigdemont, la diputada cupaire Mireia Boya ha fet una sèrie de sis piulades on assegura que el poble de Catalunya va deixar clara la seva voluntat l'1-O i que el govern "només pot obeir la seva voluntat". Boya afegeix que el futur no l'han de decidir ni els partits, ni les entitats, "ni sobretot els expresidents".

La diputada fa referència a la reunió d'aquest matí del govern i la d'aquest dimecres a la nit i matinada, en la qual també van assistir la direcció del grup de JxSí, el PDeCAT, la presidenta de l'AMI i el de l'Associació Catalana de Municipis, i també les entitats sobiranistes i l'expresident Artur Mas.

Boya trobava "preocupant" que no hi hagi estat present "tota la majoria parlamentària":

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut