Borrell, a la BBC: "Personalment preferiria que els presos estiguessin en llibertat condicional"

Actualitzat

El ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, s'ha mostrat a favor de la llibertat dels polítics catalans presos i de buscar altres mesures per impedir una possible fugida en una entrevista a la BBC.

El periodista li demana a Borrell quina imatge creu que Espanya està donant a la comunitat internacional amb 9 líders independentistes, entre activistes i polítics, empresonats. I el ministre diu:

"Personalment preferiria que aquesta gent estigués en llibertat condicional. Crec que hi ha altres maneres d'evitar que s'escapin."

Borrell ha volgut deixar clar, però, que es tracta d'una opinió personal, i que el govern de Pedro Sánchez no hi pot fer res perquè la decisió d'alliberar-los depèn d'un jutge.

Quan el periodista li pregunta "per què el seu govern no té en compte aquesta gent", respon:

J.B.:"És la meva opinió personal."

Periodista: "Li diu a les autoritats que aquesta gent se'ls reconegui com part, que se'ls posi en llibertat ara, i aleshores es comenci a parlar amb ells?"

J.B.: "Vostè a sentit a parlar de la divisió de poders? A Espanya hi ha divisió de poders, i normalment és independent. És el jutge qui ha de prendre aquesta decisió, i el govern no hi pot fer res."

A la mateixa entrevista, Borrell ha reconegut que Catalunya és una nació. Ha assegurat que l'objectiu de l'independentisme és la secessió i no l'autodeterminació, i que per poder fer un referèndum de secessió cal canviar el marc constitucional.

Aquesta és l'entrevista íntegra:

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut