El ministre Borrell i el conseller Maragall se saluden abans de la reunió
El ministre Borrell i el conseller Maragall se saluden abans de la reunió

Borrell recorrerà la restitució de 6 delegacions catalanes a l'estranger

El Ministeri d'Exteriors presentà un recurs contenciós administratiu

Actualitzat

El govern espanyol recorrerà la restitució de sis delegacions catalanes a l'estranger. Concretament, el recurs contenciós administratiu afecta les delegacions que es van tancar per l'aplicació del 155 i que el conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, va restituir per decret al juliol.

El Ministeri d'Exteriors, que dirigeix Josep Borrell, argumenta que la Generalitat no els va donar temps per fer l'informe preceptiu per a l'obertura de les delegacions a l'estranger, tal com preveu la llei d'exteriors que va aprovar el govern del PP.

En un comunicat, el ministeri assegura que "no qüestiona la facultat del govern de la Generalitat d'establir delegacions a l'exterior", però afegeix que s'ha d'ajustar a la llei, i conclou que, malgrat que "lamenta" haver de recórrer a la via judicial, "no se'ns deixa cap altra opció per preservar el mandat legal".

Aquest recurs contenciós administratiu afecta la restitució o creació de les delegacions catalanes al Regne Unit i Irlanda, Alemanya, els Estats Units, Itàlia, Suïssa i França.

La restitució de les delegacions a l'estranger va ser una de les primeres decisions dels govern de Quim Torra. La previsió de la Generalitat, segons va anunciar Maragall al juliol, era posar en marxa una "fase d'expansió" fins a finals d'any per tenir presència catalana a països asiàtics, l'Amèrica Llatina o el Magreb.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut