Borràs demana per carta a Saénz de Santamaría la derogació de la LRSAL

Borràs demana per carta a Saénz de Santamaría la derogació de la LRSAL

Borràs demana per carta a Saénz de Santamaría la derogació de la LRSAL

La consellera de de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha inaugurat l'Assemblea General del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Administració Local de

La consellera de de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha inaugurat l'Assemblea General del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Administració Local de Barcelona, a Manres el 18 de novembre de 2016.

ACN Barcelona\/Manresa.-La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha enviat aquest divendres una carta a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, per demanar la derogació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL). "Atempta contra l'autonomia local, en un procés de recentralització sense precedents en democracia", ha etzibat la consellera. En la missiva, Borràs també ha denunciat el retorn de la selecció i formació de funcionaris d'habilitació estatal. Una competència que la Generalitat exercia des del 2011 i que l'Estat vol tornar a ocupar.

En l'acte inaugural de l'Assemblea General del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Administració Local de Barcelona (CSITAL), celebrada aquest divendres a Manresa, la titular d'Administracions Públiques ha avançat l'enviament de la carta a Saénz de Santamaría. Segons Borràs, seria "bo" que Catalunya pogués recuperar aquestes competències. De fet, ha recordat que la Generalitat va ser pionera en exercir la formació i selecció de funcionaris d'habilitació estatal a través de la Direcció General d'Administració Local i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC). Enguany, hi ha hagut l'última promoció de secretaris i interventors formada a Catalunya, integrada per 83 alumnes que han superat amb èxit el curs selectiu de l'EAPC. Confiança en l'administració local La consellera ha agraït als representants tècnics del món local la tasca que duen a terme des dels municipis i ha remarcat que el 2017 serà "decisiu" per al futur del país. "En aquell moment, la veu i l'acció del món local com a expressió del desig dels seus ciutadans, de ben segur, serà cabdal pel futur del país. En vosaltres trobaran un bon col·laborador perquè aquest desig sigui escoltat", ha expressat. Borràs ha remarcat, davant de secretaris i interventors, la importància que hi hagi "bons professionals amb valors ètics d'actuació basats en la neutralitat política, els valors democràtics i al servei de l'interès públic". "Cal complementar aquesta actitud amb nous valors relatius a l'orientació de la ciutadania, la resolució de conflictes, el diàleg, la innovació, les noves tecnologies" per poder "facilitar l'apropament i la modernització de l'Administració per adaptar-la a les noves demandes socials", ha afegit. L'acte inaugural de l'Assemblea General del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Administració Local de Barcelona ha comptat amb la presència de la directora general d'Administració Local, Montserrat Mundi; el director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, Agustí Colomines; el director gerent del Consorci Administració Oberta de Catalunya, Manel Sanromà; i la directora territorial de Governació a la Catalunya Central, Ivet Castañ.