Madrid

Borja-Villel pren possessió com a director del Museu Reina Sofia

Manuel Borja-Villel ja és el nou director del Museu Reina Sofia de Madrid. Borja-Villel ha estat presentat oficialment al Patronat del Museu pel ministre de Cultura, César Antonio Molina, que no ha estalviat elogis per al guanyador del concurs convocat pel govern per cobrir la vacant. Villel, que ha afirmat que el Reina Sofia "és el millor museu per a qualsevol director", deixa enrere definitivament l'etapa de director del Macba i en comença una de nova. Per al nou projecte ja té en ment algunes reformes, com la reorganització dels espais o el trencament de la linealitat de les col·leccions.

Actualitzat

Manuel Borja-Villel ha estat nomenat nou director del Museu Reina Sofia. El ministre de Cultura, César Antonio Molina, l'ha presentat oficialment i ha afirmat que arriba al càrrec per "mèrits professionals propis" i que és el millor director que podia tenir el museu.

Per la seva banda, l'exdirector del MACBA, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, s'ha mostrat optimista i alhora realista en el moment de fer front a aquest nou projecte. Borja-Villel ha destacat que el Reina Sofia necessita una altra identitat.

Amb aquest nomenament, el Museu Reina Sofia posa punt final a la crisi que es va obrir després de la dimissió de l'exdirectora, Ana Martínez Aguilar, el passat mes de setembre, just un dia abans que el govern aprovés el Pla de Modernització d'Institucions Culturals.

Manuel Borja-Villel, que deixa enrere definitivament la seva etapa de director del Museu d'Art Contemporani de Barcelona, va ser escollit per dirigir el Reina Sofia el passat 22 de desembre. El Comitè Internacional d'Experts, presidit pel director general de belles arts, José Jiménez, va triar la seva candidatura entre 29 candidats.

Entre les noves tasques de Borja-Villel figuren la direcció, coordinació i planificació de l'activitat dels departaments i serveis al seu càrrec i la representació ordinària del Museu. A més, haurà de proposar al Reial Patronat els plans generals d'actuació del centre i elevar-li el projecte de gestió artística i l'execució dels seus acords.

La seva relació amb el Patronat també inclourà l'aprovació dels plans d'agrupació i ordenació de les col·leccions, la proposició d'adquirir obres d'art i disposar les que han de ser exhibides amb caràcter permanent. També ha de proposar el programa anual d'exposicions del Museu, així com la proposta de designació de les comissions o comissaris que, sota la seva supervisió, gestionin la seva realització i instal·lació i proposin les obres que han de ser exhibides.

Anar al contingut