Boom turístic: es disparen les reserves per a l'agost a la costa

La temporada turística a la costa catalana es preveu més bona que mai, amb llocs com Cadaqués amb un 90% de places reservades

RedaccióActualitzat

El 2015 per aquestes dates, finals de maig i principis de juny, a Cadaqués tenien el 40% dels allotjaments turístics reservats per a l'agost. Aquest any, en canvi, les reserves gairebé han esgotat existències i arriben al 90%.

I això que en 5 anys s'ha doblat el número d'apartaments disponibles, i les agències han hagut de contractar personal per poder gestionar aquest augment.

És potser l'exemple més extrem d'un fenomen que s'ha reproduït aquests dies a bona part de les destinacions turístiques de la costa catalana: està passant a la Costa Brava, a llocs com a Platja d'Aro, on també freguen el 90% de reserves per l'agost, o a Lloret, on hores d'ara tenen un 50% més de reserves que fa un any.

Més diners i por al terrorisme

A la Costa Daurada també: les reserves tancades a finals de maig s'han incrementat en un 10%, i esperen superar el 97% d'ocupació durant l'agost de l'any passat. Hores d'ara ja hi ha més de 100.000 turistes allotjats entre Salou, la Pineda i Cambrils.

 

 

Aquesta allau de reserves ve de fora d'Espanya: són sobretot alemanys, belgues i britànics. Segons els empresaris del sector, els motius d'aquest èxit són diversos, principalment, la millora de l'economia i la por al terrorisme, que fa fugir el turisme de cada vegada més països del Mediterrani.

Conseqüències negatives

Els efectes negatius d'aquesta allau de reserves les patiran els turistes autòctons, que es trobaran bona part dels apartaments turístics, habitacions d'hotel i places en càmpings ocupades i els costarà de trobar lloc si encara no han reservat.

També el simple fet d'anar a dinar o a sopar es pot convertir en una feina difícil: tornant a Cadaqués, per exemple, ara ja hi ha problemes per aconseguir taula a alguns restaurants, i cal reservar a mitja setmana si es vol aconseguir lloc per al cap de setmana. I encara estem a juny.

Tot això, però, no garanteix que aquest agost hi hagi d'haver xifres molt més altes respecte a anys anteriors. I és que és un mes que els establiments turístics al final acaben omplint, i per tant, el límit d'ocupació el marquen les places a hotels, apartaments i càmpings.

Sí que s'espera que aquest èxit a l'agost suposi que els mesos de juliol i de setembre millorin les xifres d'ocupació respecte a anys anteriors.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut