El nou PDeCAT adverteix Pedro Sánchez que no té garantit el seu suport

La vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, espera que el partit no torni a un escenari de confrontació

RedaccióActualitzat

Nova etapa per al PDeCAT l'endemà de la clausura de la primera assemblea nacional, que aquest cap de setmana ha renovat la direcció del partit.

El partit encara el futur immediat amb un advertiment al govern espanyol: a partir d'ara, Pedro Sánchez ho tindrà més difícil perquè el suport del PDeCAT al Congrés dels Diputats no està garantit.

És el que ha remarcat la nova vicepresidenta de la fomació, Míriam Nogueras, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio". 

Ha defensat que cal una major coordinació a tots els nivells en el partit. I que això, entre altres conseqüències, passa per coordinar-se millor amb el grup parlamentari en el Congrés dels Diputats.

 

Això farà, ha reconegut, que, a partir d'ara, Pedro Sánchez ho tindrà més difícil per tenir el suport del PDeCAT en el Congrés.

"Jo crec que, a partir d'ara, el que hem d'intentar fer -que continuarà sent difícil per les circumstàncies que vivim- és coordinar-nos. I potser això no s'havia fet prou bé, fins ara. Qui prendrà les decisions a Madrid? Doncs ens coordinarem i les prendrem junts."

 


En una primera reacció, la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, ha dit que espera que el PDeCAT no torni a un escenari de confrontació i compleixi "l'ordre constitucional": 

"Esperem que no s'escorin cap a espais que són impossibles i que ells saben que aquesta situació que han mantingut al seu congrés no es tradueixi en res que no signifiqui continuar treballant en una línia que està oberta i que és la convé a Espanya i també a Catalunya." 

Calvo ha demanat al PDeCAT que aprofiti l'espai de "reconeixement de compliment de l'ordre constitucional" per trobar "línies de cooperació". 

Bonvehí, partidari de la integració a la Crida per la República

Ara el màxim responsable de la formació successora de Convergència és David Bonvehí, que ha pres el relleu de Marta Pascal després que la fins ara coordinadora general fes un pas al costat en perdre la confiança de Carles Puigdemont.

 

Bonvehí és partidari de la integració del PDeCAT en la Crida Nacional per la República, que promou Puigdemont, però considera que ara per ara és massa d'hora per saber com podrà fer-se. 

En declaracions a TV3Catalunya Ràdio, ha declarat que el partit ha de decidir com vol fer aquesta integració, un cop la Crida tingui clar el seu format.

"Quan la Crida hagi decidit què ha de ser, quina forma ha de tenir, si ha de ser un instrument polític, si ha de ser més un moviment... ja decidirà el Partit Demòcrata com queda com a partit. El PDeCAT, en tot cas, té voluntat -en els propers mesos i potser en els propers anys, dependrà de la voluntat dels associats- de continuar viu i continuar fent política."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut