Davos

Bono i Al Gore advoquen a Davos per unir les lluites contra la pobresa i el canvi climàtic

La pobresa i el canvi climàtic són dos dels grans reptes a què s'enfronta la humanitat i dos grans lluitadors per aquestes causes, el cantant Bono i Al Gore, creuen que cal unir esforços. Durant la Fòrum Econòmic de Davos, el líder d'U2 i l'exvicepresident dels Estats Units han advocat per unir les agendes globals de lluita contra la pobresa i el canvi climàtic, un fenomen, aquest últim, que segons el premi Nobel s'està agreujant i que hauria de formar part dels Objectius del Mil·lenni. L'accés a l'aigua és un altre dels temes que s'han tractat a Davos.

Actualitzat
L'exvicepresident dels Estats Units i premi Nobel de la Pau Al Gore i el músic i activista irlandès Bono volen unir les seves causes en una de sola: "Hem d'aconseguir un matrimoni, una unió entre la lluita contra l'extrema pobresa i les grans malalties, i la contra el canvi climàtic", ha assegurat Gore en el marc del Fòrum Econòmic que se celebra a la ciutat suïssa de Davos.

Assegut al seu costat, el líder d'U2 afirmava que "estem buscant la coherència entre la lluita contra la pobresa extrema, la lluita contra el canvi climàtic extrem i les ideologies extremes". Bono ha acusat els líders del G-8, les economies més riques del món, de no haver complert els seus compromisos. Ha afirmat que "és un escàndol" i que així "no es compliran mai els Objectius del Mil·lenni".

Els Objectius del Mil·lenni estableixen assolir les metes el 2015 en diferents àrees, entre les quals hi ha retallar a la meitat la probresa, un objectiu que, segons Gore, només s'aconseguià "si el canvi climàtic se situa també en el centre".

L'exvicepresident dels EUA ha insistit que el món s'enfronta a una amenaça "com mai abans en la història de la humanitat" i per això ha demanat conscienciació que les accions personals són important, però que encara ho és més "un canvi de les lleis i les obligacions dels tractats".

Gore ha reiterat la seva proposta de ficar una taxa per a les emissions de carboni per a tot el món i ha suggerit que els guanys es reinverteixin en la lluita contra el canvi climàtic.
Anar al contingut