Bono afirma que "han enverinat" els catalans, i barons del PSOE diuen "no" al diàleg

La vella guàrdia socialista exigeix a Sánchez que treballi per restaurar l'ordre constitucional, mentre que l'exministre del PSOE José Bono diu que han fet creure als catalans que són "una raça superior"
Bono afirma que "han enverinat" els catalans, i barons del PSOE diuen "no" al diàleg
Madrid

Bono afirma que "han enverinat" els catalans, i barons del PSOE diuen "no" al diàleg

La vella guàrdia socialista exigeix a Sánchez que treballi per restaurar l'ordre constitucional, mentre que l'exministre del PSOE José Bono diu que han fet creure als catalans que són "una raça superior"
Redacció Actualitzat
José Bono

José Bono

Dirigents històrics del PSOE han enviat una carta oberta a Pedro Sánchez, a qui li demanen que treballi per restaurar l'ordre constitucional i deixi de defensar el diàleg amb el govern de la Generalitat. La carta la subscriuen, entre altres membres de la vella guàrdia socialista, quatre expresidents autonòmics: Joaquín Leguina (Comunitat de Madrid), Juan Carlos Rodríguez Ibarra (Extremadura), José Rodríguez de la Borbolla (Andalusia) i José Constantino Nalda (Castella i Lleó); dos expresidents del Senat (Juan José Laborda i Javier Rojo), i l'exministre Julián García Vargas.

En la carta asseguren que la Generalitat ha posat en marxa "un cop d'estat" i que, en conseqüència, tots els constitucionalistes han d'estar units contra aquest atac, diuen, a la democràcia espanyola.

"Com tants i tants ciutadans espanyols, catalans inclosos, ens sentim íntimament humiliats, menyspreats i violentats pels comportaments de responsables institucionals i socials de Catalunya."

"No hi ha més menyspreu que la utilització prepotent, enganyosa i perjura d'una posició de poder, ignorant la gent comuna i violant les lleis que es va prometre defensar i fer complir; no hi ha, en fi, una violència més gran que la utilització de mentides i més mentides com a relat justificador de la fallida de la democràcia que ells persegueixen."

 

 

Asseguren que ara no és el moment de posar-se de perfil, sinó de fer un pas endavant, i que no entenen la contínua crida al diàleg del secretari general del seu partit.

"No entenem la contínua i mai explicada apel·lació al diàleg per la vostra banda. Diàleg, ara, amb qui? Diàleg, ara, per a què? Amb els responsables de posar els espanyols a la vora del precipici? Per sentir, una altra vegada, que volen la fractura d'Espanya, amb raó o sense raó, per uns mitjans o per uns altres? Mai ha servit per a res, el diàleg sota xantatge, tret que l'única cosa que es vulgui sigui salvar la pell i, alhora, perdre la pròpia dignitat."

I sentencien que esperen que Pedro Sánchez prengui les decisions exactes per a la restauració de l'ordre constitucional.

Sánchez ha convocat per a la setmana que ve diverses reunions per consensuar una posició comuna al partit de cara a les mesures que l'Estat pugui adoptar a Catalunya.

 

Bono diu que als catalans "els han enverinat" i es creuen que són "una raça superior"

Un altre expresident autonòmic del PSOE, José Bono, ex-màxim responsable de Castella-la Manxa i també exministre de Defensa i expresident del Congrés, ha carregat contra el procés sobiranista. En declaracions a TVE, Bono, que no figura en la carta crítica contra Pedro Sánchez, ha explicat que els catalans han estat enverinats perquè es creguin que són d'una raça superior.

"Aquest plantejament secessionista és la culminació de tot un procés d'enverinament de la població en què molts ciutadans de bona fe, molts catalans, han pogut ser inoculats d'un verí terrible en virtut del qual són millors, sembla que pertanyin a una raça superior, paguen més impostos i per tant tenen més drets. Aquest és des d'un punt de vista jurídic un dels més grans abusos. 'Com que pagues més impostos, tens més drets'. Hi ha un desvergonyiment més gran? És a dir, que aquella persona que paga més impostos va a l'hospital i l'han de tractar millor que el que paga menys? 'Espanya ens roba'. És el que diuen des de fa molt de temps i que han ensenyat a les escoles als nens on ara alguns pares els porten perquè cridin als guàrdies civils que són uns fills de puta."

 

♦ Alfonso Guerra planteja mobilitzar l'exèrcit com fa França pel terrorisme

 

 

TEMES:
Referèndum 1-O Article 155