BonÀrea Agrupa invertirà 400 MEUR en un segon centre alimentari a l'Aragó i crearà 4.000 llocs de treball

BonÀrea Agrupa  invertirà 400 MEUR en un segon centre alimentari a l'Aragó i crearà 4.000 llocs de treball

BonÀrea Agrupa invertirà 400 MEUR en un segon centre alimentari a l'Aragó i crearà 4.000 llocs de treball

ACN Saragossa.-BonÀrea Agrupa construirà el seu segon centre alimentari-logístic a l'Aragó amb una inversió de 400 milions d'euros i la creació de 4.000 llocs de treball. Aquest divendres s'ha signat l'acord entre el president de la firma de Guissona (Segarra), Jaume Alsina, i el president d'Aragó, Javier Lambán, per tal de començar a desenvolupar el projecte, les obres de qual es podrien començar a finals de 2018. Aquest centre, que serà una ''rèplica'' de La Closa de Guissona, s'ubicarà al municipi d'Épila, en uns terrenys situats al costat de l'autovia de Madrid i es construirà de forma progressiva durant un període de 10 anys, segons els plans estratègics de l'empresa alimentaria. Està previst que aquesta segona unitat de producció serveixi per abastir els mercats d'Aragó, Navarra, el nord de Madrid, el centre i el Llevant amb una capacitat superior als 2.000 punts de venda de les botigues bonÀrea actuals i futures.

Ja feia aproximadament mig any que bonÀrea Agrupa havia anunciat la seva voluntat de fer un segon centre de producció igual que el que hi ha a Guissona per donar resposta a les demandes del mercat i als seus projectes d'expansió. S'havia apuntat a la Vall de l'Ebre i aquest divendres s'ha desvetllat el nom de la població aragonesa que en serà la seu: Épila. És per això, que s'ha oficialitzat l'acord amb el govern d'Aragó i l'Ajuntament d'aquest municipi per tal de situar-hi el centre.BonÀrea Agrupa té milers de socis i accionistes a l'Aragó, fàbriques de pinsos i diverses instal·lacions a Bujaraloz, granges a Sena, distribucions agràries i càrniques i 50 botigues bonÀrea. La producció animal d'aquesta zona tindrà un millor destí al nou centre d'Épila, segons els responsables del grup alimentari. El president de l'Aragó, Javier Lambán, ha dit que l'executiu té previst declarar aquest projecte d'interès autonòmic i impulsarà un Pla d'Interès General d'Aragó (PIGA) d'iniciativa pública per facilitar l'execució del projecte, així com que donarà suport a través de l'INAEM a la selecció del personal.D'altra banda, el centre alimentari de Guissona, que actualment subministra 500 botigues bonÀrea, no solament es mantindrà, sinó que incrementarà la seva capacitat, actualitzant al màxim els seus mitjans productius per atendre les actuals i futures noves tendes bonÀrea de Catalunya, els serveis Horeca\/Food Service i Cash i especialment les comandes online, amb servei a box, tendes o domicili.