La Cerdanya

Bona estrena de la temporada d'esquí al Pirineu català

Els esquiadors més impacients ja han visitat les estacions d'esquí obertes aquest cap de setmana. A Catalunya, dues estacions han començat la temporada 2010-2011 gràcies a la neu artificial, la Molina i Masella, que han obert una part de les pistes. I a Andorra Grandvalira ha avançat una setmana l'inici de la temporada d'esquí d'enguany, que preveu llarga.

Actualitzat
Valoració positiva a les pistes d'esquí catalanes i d'Andorra el primer dia que han obert les portes, inaugurant la temporada d'esquí 2010-2011. Els milers d'esquiadors que s'hi han acostat, 2.000 només a la Masella, s'han trobat amb una neu en bon estat i un ambient totalment hivernal. 

La neu artificial ha permès a dues estacions d'esquí de la Cerdanya avançar la temporada de neu. La Molina i Masella han obert parcialment aquest dissabte les pistes als esquiadors. La Masella, segons els responsables de l'estació, és l'única instal·lació del Pirineu on es podrà esquiar entre setmana el que queda de mes de novembre.

Així, la Masella ha obert amb quatre remuntadors i vuit de les 62 pistes d'esquí accessibles al públic. En total, set quilòmetres de pistes esquiables sobre gruixos d'entre 15 i 20 centímetres de neu. A partir d'aquest cap de setmana les instal·lacions s'aniran obrint progressivament per sectors fins a l'inici oficial de la temporada. Fins aleshores s'oferirà una tarifa reduïda als esquiadors més impacients.

La Molina estrena temporada amb una pista i un remuntador. Tan sols un quilòmetre de pista esquiable per fer les primeres baixades. És per això que també s'ofereix una tarifa reduïda als usuaris.

També a Andorra han començat a posar-se en funcionament aquest cap de setmana part de les instal·lacions de l'estació de Grandvalira, que ha decidit avançar una setmana l'obertura d'una part dels sectors del Pas de la Casa-Grau Roig. Ho fa amb uns gruixos d'entre 20 i 40 centímetres de neu. Tot i això la temporada s'iniciarà oficialment el 27 de novembre.

La temporada d'esquí d'enguany es preveu llarga. Comença més aviat del que és habitual i la Setmana Santa no serà fins a la segona quinzena d'abril. Els responsables de les estacions es mostren optimistes de cara a una bona temporada, millor que l'anterior.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut