Bon moment per al sector del vehicle d'ocasió: se'n ven un i mig per cada un de nou

El Saló Ocasió exposa més de 3.500 models de 27 marques, amb un preu mitjà de 15.000 euros

RedaccióActualitzat

El vehicle d'ocasió viu un bon moment. L'any passat es van vendre més de 263.000 cotxes d'ocasió a Catalunya. I la patronal del sector preveu que el 2017 es tancarà amb més de 297.000 vehicles d'ocasió venuts, prop d'un 13 per cent més que el 2016.

De moment, les dades confirmen la tendència. De gener a octubre se n'han venut 234.000 i això significa 80.000 més que de cotxes nous. Dit d'una altra manera, per cada cotxe nou, se'n ven un i mig d'ocasió.

I no es tracta només de xifres, sinó de l'ambient que es viu aquests dies al Saló Ocasió, que organitza un any més Fira de Barcelona. Acaba aquest diumenge, amb més visitants i més vendes que l'any passat. En l'edició número 37 d'aquest saló s'hi han pogut veure més de 3.500 models de 27 marques. Hi ha vehicles seminous, alguns de quilòmetre zero, amb antiguitats que van dels 6 mesos als 3 anys. N'hi ha d'híbrids i fins i tot algun d'elèctric.

 

Les lleis contra la contaminació també hi han tingut protagonisme. Tots els vehicles exposats aquest any poden portar el distintiu ambiental. I això ho han aprofitat moltes persones per mirar de canviar el vehicle antic, si ja supera els estàndards, per un altre més nou, però amb un preu assequible.

Quan parlem d'ocasió ens ve sovint al cap el preu. En realitat significa poder adquirir un vehicle gastant molt menys del que valdria si fos nou. El preu mitjà en el saló és de 15.000 euros. Però també s'hi ha venut un Mercedes AMG per 65.000 euros. Un vehicle d'ocasió, però no un vehicle barat per a la majoria de butxaques.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut