Antics membres de Boko Haram detinguts per l'exèrcit del Txad (Reuters)
Antics membres de Boko Haram detinguts per l'exèrcit del Txad (Reuters)
Kano

Boko Haram utilitza dues noies d'onze i divuit anys en dos atemptats suïcides a Nigèria

Una cinquantena de persones han mort en aquestes accions terroristes a les ciutats de Kano i Yola

RedaccióActualitzat

A més d'Europa i el Pròxim Orient, l'altre gran teatre d'operacions del jihadisme armat és el continent africà. En les últimes hores han mort una cinquantena de persones en dos atemptats suïcides a les ciutats nigerianes de Kano i Yola. En la primera ciutat es dóna la circumstància que els "kamikazes" eren dues noies: una d'onze anys i una altra de divuit. Els atacs se'ls ha atribuït l'organització Boko Haram, que fa més d'un any va decidir assumir l'ideari i els mètodes d'Estat Islàmic.

En aquest atemptat de Kano, al nord de Nigèria, han mort quinze persones i n'han quedat ferides més de cinquanta. Una de les noies ha fet esclatar l'explosiu que duia a sobre dins del mercat i l'altra noia ha fet detonar la bomba fora del recinte, segons ha informat un portaveu policial.

Aquest dimarts al vespre, un altre atemptat amb bomba va matar almenys 32 persones i en va ferir més de vuitanta a la ciutat de Yola, capital de l'estat d'Adamawa, al nord-est de Nigèria. L'explosió va passar cap a dos quarts de nou en un mercat de fruita i verdura a l'aire lliure, que aquella hora encara era ple de gent. També era l'hora en què sortia molta gent d'una mesquita propera, després de la pregària del vespre.

Els autors també eren membres de la secta islamista Boko Haram, que ja ha atemptat repetidament en aquesta zona els últims sis anys, amb bombes i amb atemptats suïcides. Precisament dissabte passat el president de Nigèria, Muhammadu Buhari, va visitar Yola i va assegurar que Boko Haram estava a punt de ser vençut per les forces governamentals.

L'acció d'aquesta organització armada fonamentalista islàmica, coneguda a Occident sobretot pels segrestos de dones, ha causat ja 17.000 morts i més de dos milions i mig de refugiats des que es va fundar a Nigèria el 2002, i ha actuat també en països veïns, com el Camerun, el Txad i el Níger.

Anar al contingut