Damasak

Boko Haram segresta 400 dones i nens a Nigèria en un nou atac massiu

Els jihadistes fugien de l'avanç de les tropes del Níger i del Txad i s'han endut per la força centenars de dones i nens al nord-est del país

Actualitzat

Boko Haram s'ha endut per la força més de 400 dones i nens de poblacions del nord-est de Nigèria. Els terroristes fugien de l'avanç de les tropes del Níger i del Txad que donen suport a l'exèrcit nigerià en la seva lluita contra els extremistes. 

La informació, encara no confirmada per fonts oficials, prové d'habitants de la localitat de Damasak, a la frontera amb el Níger. Aquests testimonis han explicat que el grup jihadista s'ha endut centenars de dones i nens mentre fugia de l'avanç de les tropes del Níger i del Txad, que han recuperat el control de la localitat.

Els milicians de Boko Haram han matat una cinquantena de persones del grup de dones i nens abans d'endur-se la resta, segons ha explicat Souleymane Ali, comerciant de la ciutat, a Reuters.

El segrest recorda el de fa prop d'un any en una escola de Chibok, on van capturar prop de 300 nenes i noies.

Enmig d'aquest panorama, Nigèria afronta dissabte unes eleccions legislatives i presidencials que ja va haver d'ajornar al febrer.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut