Abuja

Boko Haram pren una base militar i diverses poblacions veïnes del nord-est de Nigèria

Els residents de les poblacions atacades s'han vist obligats a fugir al país veí del Txad

RedaccióActualitzat

El grup islamista nigerià Boko Haram ha pres el control d'una base militar i diverses poblacions veïnes del nord-est de Nigèria, obligant als residents a fugir al país veí del Txad.

Combatents de Boko Haram han atacat les petites poblacions de pescadors i centenars de persones han fugit en canoes a través del llac Txad.

Segons testimonis, prop de Baga, els islamistes s'han fet seva una important base militar després de diverses hores de combat.

"La força multinacional" composta per soldats de Nigèria, el Níger i el Txad és la que lluita contra el grup islamista i en aquesta ocasió també han fet front a Boko Haram.

Encara no es coneix el balanç dels últims enfrontaments. Durant la batuda, que ha durat gairebé set hores, diverses persones han mort i botigues i centenars de cases han estat cremades.

La repressió de Boko Haram

Boko Haram va cometre una massacre novembre al poble de Doron-Baga, on van matar 48 venedors de peix. En un altre atac, a l'abril de 2013, van trobar la mort 187 persones i més de dues mil cases van ser cremades, també a l'àrea de Baga.

La insurgència de Boko Haram i la seva repressió per part de les forces de seguretat han deixat més de 13.000 morts i 1,5 milions de desplaçats en cinc anys.

El grup integrista, que manté segrestades nenes i dones, projecta establir un califat islàmic al territori que controla.

A l'altra banda del llac Txad, el Níger acull milers de refugiats nigerians i ha enfortit significativament el seu poder militar per por de rebre, també, atacs mortals per part de Boko Haram.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut