Abuja

Boko Haram envia una prova de vida de les dues-centes noies segrestades fa dos anys

És un vídeo suposadament gravat al desembre en què apareixen 15 noies que han estat identificades com algunes de les ostatges

RedaccióActualitzat
Dos anys després del segrest de més de dues-centes nenes nigerianes a mans de Boko Haram, els segrestadors haurien enviat, fa poc, un vídeo de les noies com a prova de vida. Serien les primeres notícies que tant el govern com les famílies tenen de les noies des que, poc després del segrest, el grup islamista va enviar unes primeres imatges de les noies.

Segons la cadena nord-americana CNN, el vídeo l'ha fet arribar Boko Haram a les autoritats nigerianes en el marc de les negociacions que mantenen al voltant del segrest. Les imatges mostren quinze de les noies, aparentment en bon estat de salut. Qui enregistra el vídeo els pregunta com es diuen i de quina escola les van segrestar. Finalment, una de les noies diu que totes estan bé. Les famílies de les nenes segrestades a la població de Chibok, al nord de Nigèria, també han vist les imatges.

Aquests dies Unicef ha donat dades sobre l'actuació de Boko Haram en relació amb els menors. El grup terrorista utilitza els nens com una arma més. Unicef alerta de l'augment alarmant de criatures que s'estan utilitzant en atacs suïcides als països on actua el grup jihadista, concretament en un de cada cinc atacs. En tres de cada quatre casos són nenes. L'ús de menors s'ha multiplicat per deu en relació amb el 2014. Unicef xifra en un 1,3 milions els nens desplaçats pel conflicte.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut