Acte encapçalat per la mare d'una de les adolescents que va aparèixer al vídeo difós per Boko Haram el mes d'agost (Reuters)
Acte encapçalat per la mare d'una de les adolescents que va aparèixer al vídeo difós per Boko Haram el mes d'agost (Reuters)
Abuja

Boko Haram allibera 21 de les 200 noies segrestades fa dos anys

Moltes de les noies ja són mares de nens petits i han estat intercanviades per quatre alts caps del grup jihadista

RedaccióActualitzat

El grup jihadista Boko Haram ha alliberat 21 de les 200 noies que va segrestar fa més de dos anys a la ciutat de Chibok, al nord-est de Nigèria. El portaveu del govern nigerià ha informat que les noies estan sota custòdia de l'Estat i que la seva identitat es farà pública aviat. La majoria de les noies són mares de nens petits i han estat intercanviades per quatre alts caps de Boko Haram.

Aquest portaveu de l'executiu, Mallam Garba Shehu, ha dit que l'alliberament és el resultat de les negociacions amb els jihadistes, que han de seguir els pròxims mesos. La Creu Roja i el govern de Suïssa col·laboren en aquesta negociació, segons assenyala aquest mateix representant governamental en el seu compte de Twitter.

L'abril del 2014 Boko Haram va segrestar 276 alumnes de l'escola de Chibok. Algunes van poder fugir i altres les van rescatar les forces de seguretat. Ara en retenia 218. El segrest va provocar una campanya a les xarxes socials amb el lema #BringBackOurGirls per demanar-ne l'alliberament, i on van participar personalitats com Michelle Obama o la Nobel de la Pau Malala Yousafzai.

Anar al contingut