Sevilla

Boicotegen un acte de Wert a Sevilla amb una escridassada de 20 minuts

"La situació d'avui referma la necessitat d'una reforma educativa important", ha dit el ministre d'educació després d'abandonar el recinte on s'ha trobat la protesta.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, s'ha vist obligat a suspendre una conferència que havia de pronunciar a Sevilla després que uns 200 joves, la majoria del món estudiantil universitari, l'han escridassat i n'han demanat la dimissió.

Wert havia de parlar de les novetats de la reforma educativa impulsada pel govern de Rajoy en un hotel de Sevilla, però la protesta estudiantil, amb crits de "Wert, dimissió", "Universitat, pública i de qualitat" o "Això ens passa per un govern fatxa", ho ha impedit.

"Esteu trepitjant la llibertat d'expressió"

La protesta ha durat uns 20 minuts i de res no han servit les paraules dels organitzadors de l'acte perquè paressin els crits. "Esteu trepitjant la llibertat d'expressió", ha dit el director d'"El Mundo" d'Andalusia, Francisco Rosell, als joves.

"Es referma la necessitat d'una reforma educativa important"


Wert ha decidit finalment abandonar l'acte i, a la sortida, ha declarat als mitjans que aquest boicot evidencia la necessitat d'una reforma educativa. "Jo crec que una situació com la d'avui el que referma és la necessitat d'una reforma educativa important", ha dit el ministre Wert, que seguidament ha argumentat que "l'educació bàsicament consisteix en una formació integral que inclou, entre d'altres elements, el valor de la tolerància, del respecte; el principi de l'argument per sobre del crit".

Els universitaris que han fet la protesta han assenyalat que han tractat Wert com ell els tracta, "sense escoltar". La Coordinadora Andalusa de Representants d'Estudiants (CARE) ha defensat l'acció i han afirmat: "S'ha tractat Wert com ell ens tracta, ja que ell no ens escolta als òrgans de participació que existeixen, com el Consell Estudiantil de l'Estat o el Consell d'Universitats", ha conclòs Raúl Moreno, portaveu de la CARE i delegat del Consell d'Estudiants de la Universitat Pablo de Olavide (Ceupo).
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut