Pla general del Puig Falcó i el telecadira d'accés, la cota més alta de l'estació de Boí Taüll, el 18 de desembre de 2016. (Horitzontal)
Pla general del Puig Falcó i el telecadira d'accés, la cota més alta de l'estació de Boí Taüll, el 18 de desembre de 2016. (Horitzontal)

Boí Taüll preveu obrir dissabte el telecadira de Puig Falcó

ACN La Vall de Boí.-Els responsables de Boí Taüll (Alta Ribagorça) faran demà divendres una prova de càrrega per tal de confirmar el correcte funcionament del telecadira que dóna accés al Puig Falcó, que amb 2.751 metres és la cota més alta de l'estació i també del Pirineu. D'aquesta manera, les previsions apunten a què dissabte ja es podrà reobrir aquest accés que fins ara ha estat tancat per un problema amb una pilona de subjecció. Boí Taüll encara el tancament d'any amb unes previsions d'ocupació al voltant del 80% entre Nadal i el 9 de gener amb plena ocupació per Cap d'Any. El complex és un dels que reuneix millors condicions de neu gràcies a la llevantada de finals de novembre que va deixar gruixos d'entre 30 i 150 centímetres al conjunt de l'àrea esquiable. Per tot plegat, s'espera una mitjana de 2.500 persones al dia.

Els responsables de Boí Taüll estimen que la màxima afluència d'esquiadors quedarà repartida entre el 27 i el 30 de desembre i entre els dies 2 i 4 de gener. Es calcula que al voltant del 90% dels visitants vinguin de l'interior de la península, el 6% de França, i la resta de països propers com Portugal i Holanda. El director general de Nozar Resorts, que inclou Boí Taüll i el Resort Balneari de Panticosa, a l'Aragó, Martí Rafel, ha destacat les previsions ''excel·lents'' que venen precedides d'un bon inici de temporada amb un bon Pont de la Puríssima. En aquest sentit, ha remarcat que la Vall de Boí i l'estació d'esquí és ''reconeguda'' pel públic familiar per la flexibilitat d'allotjament amb ''preus continguts'' i també amb la seguretat que ofereix la muntanya pel fet que totes les pistes ''porten a la base i la canalla no es perd''.Durant les festes de Nadal l'estació ha programat tot un seguit d'activitats que van des de l'arribada del Pare Noel, una festa de Cap d'Any, una baixada de torxes i l'arribada dels Reis Mags que entregaran regals.

Anar al contingut