Un farmacèutic cobra un medicament  en una imatge d'arxiu.
Ja no caldrà anar a la farmàcia per comprar un medicament sense recepta.
Barcelona

Boi Ruiz vol mantenir l'euro per recepta després que el nombre de fàrmacs receptats ha baixat un 7%

Les receptes dispensades a Catalunya han baixat aquest any un 7%, segons el balanç de la Central de Resultats de l'Atenció Primària del Departament de Salut. La conselleria atribueix en gran part aquest descens a l'euro per recepta i al copagament estatal.

RedaccióActualitzat
El conseller de Salut en funcions, Boi Ruiz, és partidari de mantenir l'euro per recepta en la pròxima legislatura. Ho ha dit aquest matí després de constatar que la quantitat de medicaments prescrits a Catalunya s'ha vist reduïda en un 7% durant aquest 2012. Aquesta dada es recull en el primer informe de la Central de Resultats corresponent a l'atenció primària.

Boi Ruiz ha explicat que la taxa implantada pel govern a l'estiu ha ajudat decisivament a disminuir el nombre de receptes, amb la contribució també del copagament estatal. Per això Ruiz està a favor de "mantenir l'euro per recepta per aquest efecte que té de valor sanitari, a part de valor econòmic". "Amb el que recaptem per l'euro podem mantenir serveis que no podríem mantenir si no tinguéssim aquesta recaptació". El conseller parla del doble efecte: "Per una banda, donar més qualitat des del punt de vista d'utilització racional del medicament i, per l'altra, conservar algunes coses. La xifra de cent milions d'euros en el conjunt de l'any no resulta menyspreable per poder mantenir coses amb els mateixos nivells que tenim".  

L'informe també indica que l'any passat cada ciutadà va anar, de mitjana, unes sis vegades al seu centre d'atenció primària, un 9% menys que el 2008, i que l'índex de satisfacció dels usuaris és de 7,9 sobre 10.

Sobre les protestes dels treballadors dels centres hospitalaris públics d'aquesta setmana, Boi Ruiz ha demanat que "no s'utilitzin els espais dels hospitals per fer política, la política s'ha de fer on s'ha de fer, com són els parlaments. Però fer política als vestíbuls dels hospitals crec que no és bo". El conseller creu que cal respectar els malalts que hi ha als centres. "Per tant, de protestes, totes les que calgui, però expressem-les allà on toca", conclou Ruiz.



Anar al contingut