Roda de premsa de Boi Ruiz a la Vall d'Hebron
Roda de premsa de Boi Ruiz a la Vall d'Hebron
Barcelona

Boi Ruiz fa una crida a la responsabilitat a tots els que posen en qüestió la vacunació

Bopi Ruiz diu que el cas del nen mort per diftèria no pot tornar a passar i insisteix que la població ha de vacunar els nens

RedaccióActualitzat

El conseller de salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha insistit en la vacunació com a únic mitjà per evitar casos com la mort del nen contagiat de diftèria. En una roda de premsa, el conseller ha deixat clar que "un cas com aquest no pot tornar a passar mai més".

"És molt trist que en un país on ningú té dificultats per accedir a la vacunació es produeixi un cas com aquest"

Boi Ruiz ha lamentat la mort del nen i espera que un cas com aquest "porti a una reflexió col·lectiva". El conseller ha deixar clar que "el nen s'ha mort de la diftèria, en majúsculues. No d'una fallada multiorgànica". Per això, fa una crida a la "responsabilitat a tots els que posen en qüestió la vacunació".

"Si amb un cas així no som capaços de canviar la consciència, tenim un problema amb un col·lectiu de la societat al que es molt difícil d'arribar amb el coneixement i la realitat científica"

Per això, el conseller ha demanat a les persones públiques que posen en dubte les vacunes "que no confonguin els pares". I als pares, els recomana "que escoltin, perquè ens consta que en molts casos no volen parlar amb les persones que els podrien informar".

Campanya sí, obligació no

Quan li han preguntat sobre la obligació de vacunar, Boi Ruiz ha explicat que "és enormement complicat establir mesures obligatòries en les vacunacions". La conselleria diu que el més important "és que hi hagi consciència social" i per això insisteix que faran una campanya més incisiva de vacunació per a aquells pares que deixen de vacunar els seus fills: 

"Són tant víctimes els nens no vacunats com els pares que amb informacions inadequades no vacunen els seus fills" 

Deu portadors en bon estat

El conseller ha explicat que els portadors del bacteri de la diftèria que es van identificar a Olot estan en bon estat. Són deu persones de l'entorn del nen afectat. Boi Ruiz diu que "es van reduint amb el tractament que estem fent". N'hi ha dos que ja han estat donats d'alta. A la resta encara els fan proves a l'espera que eliminin la malaltia.

Anar al contingut