El conseller de Salut, Boi Ruiz
El conseller de Salut, Boi Ruiz.
Barcelona

Boi Ruiz admet que no té diners i insta els farmacèutics a fer front comú per reclamar-los a l'Estat

El govern no té diners per pagar als farmacèutics la factura pendent de 302,7 milions d'euros i proposa reclamar conjuntament al govern de Rajoy els diners que deu a Catalunya. Precisament per aquest motiu, no hi ha calendari de pagament.

RedaccióActualitzat
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que la Generalitat no té diners per pagar als farmacèutics la factura pendent de 302,7 milions d'euros i proposa que facin front comú per reclamar al govern espanyol els diners que aquest deu a Catalunya: "No tenim diners i, per tant, per molt que piquem tots a la porta de la Generalitat, difícilment hi podrem donar resposta". En aquest sentit, proposa: "Hem d'anar tots junts a la porta que toca picar, que és allà on són els diners que no arriben amb la facilitat que ho haurien de fer."

Segons el conseller, a més a més, no poden fixar un calendari per pagar als farmacèutics perquè no saben quan arribaran els diners de Madrid: "Nosaltres no podem posar cap data, perquè l'ha de posar aquell que ens ha de pagar, que és l'Estat."

Davant de tot plegat, Ruiz ha demanat "fer més forta" la reivindicació dels pagaments al govern espanyol. En qualsevol cas, ha assegurat que la Generalitat treballa de manera permanent per poder solucionar el pagament a les farmàcies.

Els farmacèutics, per la seva banda, estan estudiant diferents mesures de pressió perquè el govern pagui el deute, com ara fer tancaments de les farmàcies, com ja van fer al mes d'octubre; una recollida de firmes per portar al Parlament o la presentació de demandes judicials per impagament. Una altra mesura és la creació d'una plataforma de tot el sector sanitari concertat que treballa amb l'Administració i que també acusa l'efecte dels impagaments i els retards.
Anar al contingut